25 de elevi au obținut nota 10 la simularea evaluării naționale. Județele fruntașe și concluzia lui Sorin Cîmpeanu

Ultima actualizare:

    Elevii clasei a VIII-a au susținut luni, 29 martie, simularea probei de Limba și Literatura Română Sursă foto: Arhivă Click!
Elevii clasei a VIII-a au susținut luni, 29 martie, simularea probei de Limba și Literatura Română Sursă foto: Arhivă Click!

65,6% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susţinut simularea probelor Evaluării Naţionale au avut medii mai mari sau egale cu 5, informează Ministerul Educaţiei, iar 25 de elevi eu luat media 10.

Ministerul Educaţiei a prezentat, vineri seară, rezultatele după simularea Evaluării Naţionale, potrivit cărora 65,6% dintre elevi au obţinut medii de 5 sau mai mari. 25 de elevi au luat media 10, cele mai bune rezultate fiind în Bucureşti şi judeţele Cluj (77,6%), Argeş (71,5%), Brăila (71,3%) şi Prahova (69,9%).

”Potrivit calendarului de organizarare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII) în anul 2021, astăzi, 16 aprilie, au fost comunicate rezultatele obţinute de elevii care au participat la probele scrise (29 – 31 martie 2021)”, a transmis, vineri seară, Ministerul Educaţiei, potrivit News.ro.

Centralizarea datelor comunicate de inspectoratele şcolare judeţene relevă următoarele rezultate - procentul notelor mai mari sau egale cu 5:

  • Limba şi literatura română: 71,17% - 88 de elevi au obţinut nota 10.
  • Matematică: 59,77% - 980 de elevi au obţinut nota 10.
  • Limba şi literatura maternă: 79,49% -  22 de elevi au obţinut nota 10.

Sorin Cîmpeanu: Rezultatele sunt mai mult decât îmbucurătoare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că rezultatele după simularea Evaluării Naţionale sunt "mai mult decât îmbucurătoare" şi "o veste bună, surprinzătoare pentru cei mai mulţi, surprinzătoare în modul plăcut chiar şi pentru Ministerul Educaţiei". "(...) sunt rezultate absolut remarcabile care ne dau speranţa că tânăra generaţie reuşeşte să traverseze această perioadă de criză", susţine Cîmpeanu.


    Sorin Cîmpeanu Sursă foto: Inquam Photos/George Călin
Sorin Cîmpeanu Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

"Sunt mai mult decât îmbucurătoare rezultatele, îi felicit pe elevii de clasa a opta, care au reuşit să se mobilizeze. Singura explicaţie posibilă este aceea conform căreia crizele, în general, evidenţiază tot ce este mai rău, dar în acelaşi timp evidenţiază şi tot ce este mai bun. În cazul de faţă, în cazul simulării pentru Evaluarea Naţională, din fericire, se constată că au fost scoase în evidenţă calităţile elevilor care după o lungă perioadă de predare online au reuşit să se mobilizeze în aşa fel încât au luat... peste 20 de procente în raport cu anul 2016 a fost rata de promovare. De altfel, în mai toate judeţele ţării rata de promovare a fost peste 50 la sută, avem doar două situaţii - Vaslui cu 47,5% şi Timiş cu 48% - din motive binecunoscute, au fost foarte multe şcoli care nu au putut organiza simularea, fiind instituită carantina", a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă, la Digi 24. El a menţionat că, după ridicarea carantinei, acele şcoli vor putea organiza simularea.

Ministrul a adăugat că rezultatele sunt cu atât mai îmbucurătoare cu cât structura subiectelor a fost aproapiată de cea a testelor PISA.Cîmpeanu a afirmat însă că acest lucru nu înseamnă că şcoala online a fost eficientă.

Citește și:

Sorin Cîmpeanu: Şcoala nu te îmbolnăveşte de Covid-19. Câți profesori s-au vaccinat

Ministrul Educației: „Dacă vom continua acest proces de examinare online fără să fim pregătiţi vom încuraja frauda”

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net