24 de elevi, vaccinaţi împotriva hepatitei, fără ştirea părinţilor

Ultima actualizare:

    Liliana Cernat,  directoarea şcolii (FOTO: IONUŢ DIMA)
Liliana Cernat, directoarea şcolii (FOTO: IONUŢ DIMA)

Acuzaţii grave la o şcoală din Târgovişte, unde 24 de elevi de clasa a VII-a au fost vaccinaţi împotriva Hepatitei A, fără acordul părinţilor.

Oamenii spun că elevilor li s-a facut rău după ce un medic le-a administrat "Avaxim". Totul s-a întâmplat luni, după ce profesorii au aflat că o elevă este într-o fază avansată a bolii, respectiv Hepatita A, şi au chemat specialiştii de la DSP pentru dezinfecţie. Atât DSP, cât şi Inspectoratul Şcolar susţin că în astfel de cazuri nu se mai impune acordul părinţilor, ci se trece direct la "fapte". Medicul şcolii le-a administrat vaccinul prevăzut în astfel de situaţii, adică "Avaxim".

Un elev de 13 ani a ajuns la spital imediat după ce a primit vaccinul. Avea dureri de cap, greaţă, dureri abdominlae, indigestie. Tatăl copilului este hotărât să facă plângere penală împotriva DSP, care, în opinia sa, trebuia să anunţe părinţii. "Poate cineva este alergic, poate eu nu vreau să îi fac acel vaccin. Plus că au făcut dezinfecţia cu copiii în şcoală. Acel vaccin, conform etichetei, expiră luna viitoare", a spus tatăl elevului. Directoarea şcolii, Liliana Cernat se spală pe mâini şi spune că nu era în şcoală când s-a făcut vaccinul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net