24 de ani fără Ștefan Bănică Senior. A făcut duet cu Stela Popescu

Ultima actualizare:

    Ştefan Bănică Senior a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori și cântăreți români, din toate timpurileFOTO: cinemagia.ro
Ştefan Bănică Senior a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori și cântăreți români, din toate timpurileFOTO: cinemagia.ro

Ștefan Bănică Senior a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori români. Din păcate, artistul a murit prea devreme, la 61 de ani (26 mai 1995). Ne-a lăsat roluri și cântece memorabile. A fost și un cântăreț talentat și inimitabil. Foarte mulți ani, a jucat în duet cu Stela Popescu.

Ştefan Bănică Senior a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori și cântăreți români, din toate timpurile. Imposibil de imitat. Împreună cu Stela Popescu a interpretat roluri în spectacole de revistă şi divertisment, în duet. Șarmant și mereu pus pe glume, câștiga simpatia publicului din prima secundă când își făcea apariția.

”Sunt un om care n-ar supăra pe nimeni niciodată şi care înţelege să dăruiască tuturor oamenilor un surâs, o glumă, o butadă. În tinereţe am fost un vagabond, mai bine zis un hoinar. Am iubit oamenii, vinul, fetele frumoase şi la fel de nătângi ca mine şi voi rămâne în acest lanţ vrăjit toată viaţa”, spunea Ștefan Bănică Senior.

Ștefan Bănică Senior, biografia 

Ştefan Bănică Senior a văzut lumina zilei în Călăraşi, pe 11 noiembrie 1933, într-o căsuţă modestă din târgul de pe malul Borcei. Locuinţa există şi astăzi la Călăraşi, însă aproape nimeni nu ştie că acolo s-a născut Ştefan Bănică senior, Ştefan Constantin Bănică, în acte. Familia lăutarului Drăgan Constandache Bănică s-a mutat la Bucureşti, iar copilul Bănică, având înclinaţii artistice, a cântat în corul de copii de la radio, a jucat in spectacole de teatru pentru şcolari.

A absolvit Institutul de Teatru din Capitală în 1955 şi în timpul studenţiei facea figuraţie la teatrele bucureştene. A jucat la Teatrul CFR, la Teatrul Regional Bucureşti, pe scena Teatrului Bulandra, la Teatrul Naţional Radiofonic.

A fost și un cântăreț talentat și inimitabil. Piesele lui au fost în vogă: ”Îmi acordați un dans'', ''Cum am ajuns să te iubesc'', ''Hai, coșar, coșar'', ”Giogonda se mărită”.

Printre filmele în care a jucat se numără: Cel mai iubit dintre pământeni (1993), De ce trag clopotele, Mitică? (1982), Nea Mărin miliardar (1978), Păcală (1974), Brigada Diverse intră in acţiune (1970), Brigada Diverse in alertă (1971), Cântecele mării (1970). Cine vorbește de Pristanda, celebrul personaj al lui Caragiale, se gândește la Ștefan Bănică Senior care număra steagurile atât de nostim, încât nu a putut fi egalat până acum.

În câțiva ani, familia lui Ștefan Bănică Senior a fost decimată

Ștefan Bănică Junior a declarat pentru Formula As că tatăl său, marele actor Ștefan Bănică Senior despre greutățile din viața tatălui său. „Tata era un tip care iubea viața și asta se simțea cel mai tare la el. Era un bonviveur, dar știa să-și ascundă necazurile, atunci când apăreau. De multe ori, viața lui n-a fost tocmai roz”, a declarat cântărețul. Într-adevăr, lui Ștefan Bănică Senior i-a murit a doua nevastă, mama, apoi fratele. În doar câțiva ani, familia lui a fost decimată.

Ștefan Bănică Jr. este fiul lui Ștefan Bănică și a Sandei Liteanu. Cei doi au divorțat la doar câșiva ani de la nașterea fiului lor, însă tatăl a rămas mereu într-o relație foarte apropiată cu fiul său.

Citește și Octavian Cotescu ar fi împlinit 88 de ani. S-a îndrăgostit de studenta sa

Citește și Maia Morgenstern împlinește 57 de ani. În tinereţe a filmat scene de sex nebun, dar nu au fost difuzate în România

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net