225 de localități au depășit incidența de 3 la mie, printre care 22 de municipii

coronavirus.jpg

femeie cu masca
Incidența de 3 la mie, din ce în ce mai frecventă în localitățile din România
foto: Shutterstock

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că multe localități din România au trecut de incidența de 3 la mie a cazurilor de coronavirus și că alte sute se pregătesc să depășească acest prag.

"Cu creşterea numărului cazurilor per general, ajungem şi la creşterea numărului cazurilor în Terapie Intensivă, număr care ne aşteptăm să continue să crească, cel puţin încă o perioadă. Pentru că măsurile luate recent şi care eu sper să fie măsuri eficiente... la acest moment avem 615 localităţi care au incidenţă între 1,5 şi 3 la mie, 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 la mie. Ca municipii, avem 44 de municipii care sunt între 1,5 la mie şi 3 la mie. Avem 50 de oraşe care sunt între 1,5 şi 3 la mie. Avem 22 de municipii care sunt peste 3 la mie, avem 15 oraşe care sunt peste 3 la mie", a spus Arafat, marţi seară, 20 octombrie, la Digi 24, enumerând municipiile Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Craiova, MIercurea Ciuc, Târgu Mureş, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

„De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în Terapie Intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar. Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 - 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a punctat secretarul de stat Raed Arafat.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1