2.200 de aparate electocasnice contrafăcute, descoperite în Portul Agigea. Containerul sosise din China

container.jpg

container
Peste 2200 de aparate electrocasnice au fost descoperite într-un container sosit din China
Sursă foto: Poliția de frontieră

Peste 2.200 de aparate electrocasnice contrafăcute, în valoare de aproximativ 335.000 de lei, au fost descoperite într-un container sosit din China în Portul Constanţa Sud Agigea.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunţit efectuat la un container sosit din China. Destinatarul containerului era un cetățean sirian, în vârstă de 50 de ani. 

În urma controlului, au fost descoperite 2.280 de aparate electrocasnice - mixere, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, informează News.ro.

"Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 30.09.2020 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă. 

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 333.367 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1