2.000 de oameni s-au înghesuit la o slujbă a ÎPS Teodosie. Nimeni nu a respectat măsurile de relaxare

Ultima actualizare:

    2.000 de oameni au participat la slujbăcaptură antena3.ro
2.000 de oameni au participat la slujbăcaptură antena3.ro

Aproximativ 2.000 de oameni s-au înghesuit în duminică dimineaţă (16 mai), la Vaslui, la o slujbă oficiată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, invitat să sfinţească biserica Sfinţii Constantin şi Elena.

Credincioşii l-au aşteptat pe Teodosie cu flori, încă de la intrarea în lăcaşul de cult, iar mai apoi s-au aşezat în curtea bisericii, unii fără a mai purta mască, în ciuda faptului că, între ei, nu era respectată în niciun fel distanţarea socială. 

La slujbă au asistat şi oficiali locali, împreună cu primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, dar şi jandarmi, care nu au reuşit să disperseze mulţimea, astfel încât să se respecte măsurile de relaxare, notează adevarul.ro. 

Conform Hotărârii  Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la activităţiile în spaţiul liber au voie să participe maxim 500 de persoane, nicidecum 2.000, ca l.a Vaslui. În plus, trebuie asigurată o suprafeţă minimă de 2 mp pentru fiecare persoană şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară, adică purtarea măştii în zonele aglomerate, ceea ce nu s-a întâmplat la slujbă. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net