20 de olimpici, prinşi la copiat în timpul Bacalaureatului

Ultima actualizare:

    Elevii găsiţi cu fiţuici în  buzunare au fost scoşi din examen
Elevii găsiţi cu fiţuici în buzunare au fost scoşi din examen

12 absolvenţi care au dat prima probă scrisă a bacalaureatului special la Colegiul Tehnic NV Karpen şi 8 de la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare din Bacău au fost scoşi din examen.

Toţi sunt sportivi şi aparţin diferitelor cluburi de profil din ţară.

„Nu au fost neapărat prinşi copiind, dar aveau asupra lor fiţuici şi telefoane mobile. Fiţuicile erau în buzunare. Practic, au fost eliminaţi din examen pentru tentativa de fraudă", a spus Izabela Adam, purtător de cuvânt al ISJ Bacău.

Aceasta a menţionat că toţi cei 20 de elevi sunt sportivi. Ei mai au dreptul să se înscrie la un nou examen peste două sesiuni, adică la anul, pe vremea asta.

La examen s-au înscris 921 de liceeni aflaţi în proceduri de selecţie sau pregătire pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la competiţii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

Probele scrise au loc după următorul calendar: 28 mai - limba şi literatura română, 29 mai - proba obligatorie a profilului, 30 mai - proba la alegere a profilului şi specializării, 31 mai - limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor va avea loc în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 22.00.

Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net