20 de huligani au fost reținuți, în urma violențelor din Piața Victoriei

Ultima actualizare:

    FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

Au aruncat cu sticle incendiare, au dat foc la panouri, au aruncat cu gheață și pietre spre forțele de ordine. 20 dintre cei care au comis astfel de fapte au fost reținute, iar 60 au fost aduse la audieri. Totuși, jandarmii i-au lăsat să acționeze aproape două ore.

Autoritățile au știut că printre manifestanții pașnici din Piața Victoriei vor veni și ultrașii, cei care, de regulă, sunt agresivi și zgomotoși. SRI confirmă că au informat din timp.

”Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale deţinute, datele şi informaţiile obţinute cu privire la intenţiile de organizare sau deturnare a acţiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În această situaţie a existat un schimb de informaţii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituţiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel şi Bogdan Despescu-IGPR, precum şi la nivelul Jandarmeriei şi SPP”, informează SRI.

Cu toate acestea, jandarmii au ezitat să acționeze, iar huliganii au făcut cam ce au vrut timp de aproape două ore.

În urma incidentelor de la protestele din Piaţa Victoriei din Bucureşti, au fost reţinute 20 de persoane, până la miezul nopţii de miercuri spre joi, jandarmii intervenind cu oarecare întârziere în izolarea celor care aruncau cu torţe şi petarde pentru a-i proteja pe manifestanţii paşnici aflaţi în apropiere, a declarat, pentru News.ro, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Până joi, la ora 0.00, au fost reţinute 20 de persoane ca urmare a incidentelor de la manifestaţia din Piaţa Victoriei şi au fost confiscate mai multe sticle incendiare, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache. În plus, alte 60 de persoane au fost duse la audieri.

El a precizat că patru jandarmi au fost răniţi în urma violenţelor, dintre care unul se află încă la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Enache a declarat că un raport complet al incidentelor va fi întocmit în cursul zilei de joi.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a mai spus că forţele de ordine au intervenit cu oarecare întârziere în izolarea celor care au aruncat cu torţe şi petarde, pentru a-i proteja pe manifestanţii paşnici care se aflau în zonă, unii chiar însoţiţi de copii.

Georgian Enache a precizat că nu poate spune dacă persoanele reţinute fac parte din galeriile unor echipe de fotbal.

Incidentele la manifestaţia din Piaţa Victoriei au început în jurul orei 21.00, fiind provocate de un grup de 40-50 de persoane, dar şi de un altul, aflat în capătul bulevardului Iancu de Hunedoara, existând informaţii că aceştia ar face parte din galeriile echipelor de fotbal Dinamo şi Rapid.

Anterior, aproximativ 100 de jandarmi fuseseră grupaţi pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, în apropierea Guvernului, pentru că existau informaţii că în piaţă ar putea ajunge câteva sute de suporteri care au asistat la meciul de handbal masculin Dinamo-Steaua.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net