180 de gospodării şi 75 de case inundate în urma ploilor luni

Ultima actualizare:

     Un număr de 180 de gospodării şi 75 de case au fost inundate, luni, în comuna doljeană MischiiFoto: Click!
Un număr de 180 de gospodării şi 75 de case au fost inundate, luni, în comuna doljeană MischiiFoto: Click!

Ploile torenţiale au provocat pagube şi distrugeri în mai multe locuinţe şi gospodării din localitatea Mischii, judeţul Dolj, din cauza scurgerilor de pe versanţi, în unele locuri apa atingând chiar şi un metru. Un număr de 180 de gospodării şi 75 de case au fost inundate, luni, în comuna doljeană.

"Sunt 110 gospodării şi 45 de case inundate în satele Motochi şi Urecheşti, iar în Mischii sunt 70 de gospodării şi 30 de case. Din păcate, plouă cu găleata şi suntem pregătiţi să-i evacuăm pe oameni la noapte daca va continua să plouă. Am pregătit spaţii pentru a-i găzdui pe oameni în cele trei şcoli din localitate", a declarat Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii, pentru Mediafax.ro.

În cursul zilei de luni, pompierii şi localnicii au înălţat diguri din saci de nisip, în faţa curţilor, pentru a-şi proteja locuinţele, însă acestea nu au reuşit să facă faţă puhoaielor de apă care au lovit cu putere şi au măturat totul în cale. "Am pus saci de nisip toată ziua ca să salvăm casa, dar degeaba. Nu e prima dată când trecem prin asta. Noi aici suntem tot timpul expuşi inundaţiilor”, a declarat Marin Vasile, un localnic.

Pompierii au acţionat ore în şir atât în localitatea Mischii, cât şi în alte localităţi din judeţ afectate de inundaţii. "La Mischii am acţionat cu 25 de subofiţeri. Am înălţat diguri din saci cu nisip pentru protejarea locuinţelor. De asemenea, se acţionează cu trei motopompe pentru a evacua apa din case şi gospodării”, a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net