180 de berbeci norocoşi, daţi spre adopţie. Ei sunt singurii supravieţuitori de pe nava Queen Hind

Ultima actualizare:
Berbecii vor beneficia de acum  încolo de hrană și îngrijire
Berbecii vor beneficia de acum încolo de hrană și îngrijire

Ieri, după o lună şi jumătate de la răsturnarea navei Queen Hind în Portul Midia, ce transporta aproape 14.000 de berbeci, singurele 180 de animale supravieţuitoare au fost aduse de Asociaţia ARCA („Animal Rescue and Care Association”) într-o fermă din Ilfov, de lângă Periş. După o perioadă, acestea vor fi date spre adopţie sau, dacă nu, vor putea muri de bătrâneţe şi nu sub formă de cârnaţi sau pastramă.

La 24 noiembrie, anul trecut, nava Queen Mind cu aproape 14.000 de berbeci la bord s-a răsturnat în Portul Midia, producând un eveniment unic în istoria acidentelor navale din România. Majoritatea animalelor au murit înecate, doar 254 dintre ele fiind salvate. Dintre acestea, până azi au mai supravieţuit doar 180.

Robert Chioveanu, președintele ANSVSA,  Kuki Bărbuceanu de la Asociația ARCA și  dr. Alina Ciurea sunt mulțumiți de starea animalelor
Robert Chioveanu, președintele ANSVSA, Kuki Bărbuceanu de la Asociația ARCA și dr. Alina Ciurea sunt mulțumiți de starea animalelor

Doar berbeci, pentru că se exportă doar berbeci, oile, fireşte, fiind menajate pentru a aduce pe lume şi alte generaţii de miei. Ieri după-amiază, un TIR a transportat berbecii norocoşi de la ferma Nuntaşi din judeţul Constanţa la un adăpost din preajma Perişului, lângă Bucureşti. Organizatorii acţiunii au fost membrii Asociaţiei ARCA, în frunte cu preşedintele acesteia, Kuki Bărbuceanu. „Le vom ţine aici, în ferma oferită cu generozitate de Cezar Manolescu, le vom trata pe cele bolnave, apoi noi sperăm să le putem oferi spre adopţie.

Nava Queen Hind s-a răsturnat  în 24 noiembrie 2019 în Portul Midia
Nava Queen Hind s-a răsturnat în 24 noiembrie 2019 în Portul Midia

Dar nu ca să ajungă pastramă, ci vom selecta cu grijă adoptatorii şi vor fi nişte clauze speciale în contractul de adopţie”, a declarat Bărbuceanu. Berbecii au primit şi vizita dr. Robert Chioveanu, preşedinte la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) care, însoţit de dr. Alina Ciurea de la Direcţia Bunăstarea şi Nutriţia Animalelor, a inspectat starea berbecilor şi condiţiile de „cazare”, declarându-se total mulţumit de situaţia acestora.


    Nava Queen Hind s-a răsturnat  în 24 noiembrie 2019 în Portul Midia
Nava Queen Hind s-a răsturnat în 24 noiembrie 2019 în Portul Midia

Cezar Manolescu, proprietarul fermei şi antrenor de călărie ne-a spus că intenţia lui e să inaugureze în acel loc un „orăşel-western” ce va primi alt tip de vizitatori, dar că berbecii vor putea sta acolo cât va fi nevoie. 5.000 de euro pe lună va costa întreţinerea animalelor, de aceea Kuki Bărbuceanu speră ca oamenii să ofere donaţii în conturile Asociaţiei ARCA. Şi asta pentru că, de nu se vor găsi suficienţi adoptatori pentru ei, berbecii norocoşi „cu stea în frunte” să poată trăi câte zile vor avea fără grija apropierii Paştelui spre deosebire de confraţii lor. Cadavrele restului de aproape 14.000, cei înecaţi, îşi vor face simţită „prezenţa” în apele Mării Negre, mai ales la vară, spre „deliciul” turiştilor din Mamaia şi Constanţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net