16 opere care ar aparține unor pictori celebri, confiscate de la un târg din Capitală. Vânzătorii nu aveau acte de proveniență

Ultima actualizare:
Operele urmează să fie expertizate
Operele urmează să fie expertizate

Oamenii legii au confiscat, sâmbătă, 3 octombrie, dintr-un târg din sectorul 6 al Capitalei, 16 opere ale „unor artisti plastici cunoscuți”, precum Nicolae Vermont, Camil Ressu sau Ștefan Luchian, a anunțat Poliția Capitalei într-un comunicat.

Picturile erau scoase la vânzare de două persoane care nu aveau acte de proveniență pentru ele. În urma bănuielilor potrivit cărora operele ar fi „posibil datate în perioada celei de a doua jumătăți a secolui XIX – prima jumatate a secolului XX , atribuite, conform semnăturilor, unor artisti plastici cunoscuți”, acestea urmează să fie expertizate.


    Operele urmează să fie expertizateFoto: Poliția Capitalei
Operele urmează să fie expertizateFoto: Poliția Capitalei

„Direcția Generală de Poliției a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, în acord cu operațiunea desfășurată la nivel european, sub coordonarea Europol, pentru prevenirea si combaterea infracțiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural național mobil și imobil, în urma unei acțiuni de verificare a persoanelor care comercializează bunuri culturale mobile, desfășurată astăzi, 03.10.2020, într-un târg din sectorul 6, au identificat 2 persoane care ofereau spre vanzare mai multe bunuri de semnificatie culturală,respectiv picturi realizate, în diferite tehnici, pentru care nu aveau acte de proveniență si nici rapoarte de expertiză conform normelor privind comercializarea bunurile culturale mobile.

În acest sens, s-a procedat la ridicarea a 16 picturi, posibil datate în perioada celei de a doua jumătăți a secolui XIX – prima jumatate a secolului XX , atribuite conform semnaturilor unor artisti plastici cunoscuți. Cercetarile sunt continuate în vederea stabilirii provenienței, cât și a insemnătății culturale a acestora”, se arată în comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net