16 cetăţeni români din localitatea Jülich care lucrează la o fermă, confirmaţi cu coronavirus

romani-coronavirus.jpg

Toţi sunt asimptomatici, fiind monitorizaţi de către un medic
foto: AFP
Citeste tot despre: 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că 16 cetăţeni români care lucrează la o fermă din localitatea Jülich, landul Renania de Nord-Westfalia, au fost confirmaţi cu coronavirus. Toţi sunt asimptomatici, fiind monitorizaţi de către un medic. În ferma respectivă lucrează mai mulţi români, testarea tutuor continuănd, etapizat.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bonn, a fost notificat de către un cetăţean român care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme din localitatea Jülich, landul Renania de Nord-Westfalia, Republica Federală Germania, cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români care activează în aceeaşi fermă. În acest context, oficiul consular a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă angajator pentru a obţine informaţii suplimentare. Potrivit datelor comunicate de către angajator, MAE precizează că, într-o primă etapă a procesului de testare a angajaţilor, 16 cetăţeni români de la ferma în cauză au fost depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19. Toate persoanele infectate sunt asimptomatice şi monitorizate de către un medic, situaţia de la fermă fiind în atenţia autorităţilor sanitare locale. De asemenea, acestora li se asigură alimente şi produse de strictă necesitate de către angajatorul german”, a transmis MAE.

Sursa citată a precizat că reprezentanţii fermei au precizat că întreg personalul va fi testat, în mod etapizat, iar activitatea va continua, în condiţii de carantină, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară dispuse în contextul pandemiei.

”Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă. Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu angajatorul, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai precizat MAE. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1