16 cadre medicale, infectate cu Covid-19, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. A fost demarată o anchetă epidemiologică

medic-se-uita-pe-geam-covid-19-_shutterstock.jpg

Medicii au fost infectați cu noul coronavirus
Foto: Shutterstock

Focar de infecție cu Covid-19 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. 16 cadre medicale au fost testate pozitiv și sunt în lucru alte teste. Autoritățile au demarat o anchetă epidemiologică în această unitate spitalicească.

Autoritățile vor să afle cum s-au infectat cadrele medicale. Este vorba despre 7 infirmiere, 6 asistente, 2 medici și un brancardier.

Informația a fost confirmată pentru Click! de Ministerul Sănătății.

În prezent sunt așteptate rezultatele altor zeci de teste pentru a se vedea dacă sunt și alte cadre medicale infectate.

În ultimele zile, au fost testate câteva zeci de persoane, în special pacienți și cadre medicale. Până acum, se știe că trei pacienți au fost infectați, potrivit europafm.

Între timp, conducerea spitalului a dat 28 de avertismente cadrelor medicale care nu purtau corect masca de protecție. Ancheta epidemiologică vizează, printre altele, felul în care cadrele medicale au purtat echipamentele de protecție.

În România, luni, 1 iunie, au fost raportate peste 19.400 de îmbolnăviri, iar bilantul deceselor a a juns la 1.276 de cazuri. 

Citește și: 

Harta spitalelor cu cadre medicale infectate 

Coronavirus România. Un român din 8 infectați este cadru medical

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1