1.500 de poştaşi sunt de două zile în grevă. «Am frigiderul gol. Daţi-mi pensia la timp!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

21 de oficii poştale au fost închise ieri, pentru a doua zi consecutiv, după ce peste 1.500 de angajaţi au intrat în grevă spontană. Oamenii sunt disperaţi că după ce au salarii de mizerie, 800-900 de lei în mână, vor fi şi acestea tăiate cu 15-20%. Dar mai necăjiţi ca ei sunt pensionarii care aşteaptă cu nerăbdare să sune poştaşul la uşă, cu pensia.

Bucureşti, Iaşi, Cluj, Vrancea, Maramureş. Ieri, pentru a doua zi consecutiv a fost paralizată activitatea în 21 de oficii poştale. Nu a plecat nici un plic, nici o telegramă, nici o pensie. Cei mai speriaţi de protestul spontan al angajaţilor de la Poştă au fost pensionarii, care au venit de mai multe ori la oficiile poştale să verifice dacă s-a încheiat protestul.

„Vin pentru a treia oară. Azi trebuia să primesc pensia, dar poştaşul e în grevă. Am venit să mă interesez când termină protestele pentru că frigiderul meu e gol. Îmi trebuie mâncare şi am portofelul gol", ne-a spus îngrijorată Monica Stănescu, o pensionară din şos. Iancului.

Greviştii au refuzat să muncească două zile

simeon stalpnicul png

Protestul a început la Oficiul 39, din Capitală

simeon stalpnicul png

Aici este Oficiul nr. 39, primul care a declanşat greva spontană, luni. Unii pensionari au venit să îşi susţină factorii poştali pe care îi cunosc de ani de zile. „Am 84 de ani şi o pensie mică. Ştiu că şi ei au salarii modeste şi mereu îi las un leu poştaşului", ne-a spus Aurelia Breazu, fost inginer.

Poştaşii au aşteptat ore în şir în faţa oficiilor şi liderii de sindicat au fost invitaţi la negocieri. La închiderea ediţiei, poştaşii anunţaseră că de astăzi vor relua lucrul.

«După 36 de ani de muncă iau 900 de lei»

„Avem salarii foarte mici, dar noi nu cerem măriri de salarii, ci să nu le scadă. Noi ne cumpărăm hârtia, pixurile, facem chetă în fiecare lună. Dotările noastre sunt de pe vremea lui Pazvante Chioru’. Suntem şi femei de serviciu, prin rotaţie. Un poştaş cară 20 de kg la o cursă. Avem colegi tâlhăriţi, bătuţi, muşcaţi de câini. După 36 de ani de muncă în Poştă, iau în mână 943 lei. Acum vor să ne reducă numărul de ore lucrate, ceea ce înseamnă că salariile vor fi şi mai mici”, ne-a spus Adriana Oprea, oficiant.

Click!spune

Circa 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Poştă, iar 1,5 milioane pe card.Poşta are aproximativ 7.100 de oficii şi circa 30.000 de angajaţi.Cu datorii uriaşe, Poşta Română a decis să reducă programul de lucru al angajaţilor, ceea ce ar duce la o diminuare a salariilor cu 15-20%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net