142 de programe de formare profesională încep în octombrie. Ce meserii se pot învăța

Ultima actualizare:

    Cele mai multe locuri disponibile vizează calificarea de inspector referent resurse umane
Cele mai multe locuri disponibile vizează calificarea de inspector referent resurse umane

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza în luna octombrie,142 de programe de formare profesională. Șomerii pot învăța o meserie nouă pentru a-și găsi mai ușor de lucru.

La cursurile de formare profesională vor participa 2.128 persoane fără un loc de muncă. Acestea sunt gratuite și sunt organizate de Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului Bucureşti.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: inspector (referent) resurse umane – 198 persoane; lucrător în comerț – 161 persoane; competențe cheie–comunicare în limba română – 133 persoane; femeie de serviciu – 112 persoane; îngrijitor spații verzi – 99 persoane; operator introducere validare și prelucrare date – 98 persoane; bucătar – 84 persoane; agent de securitate – 76 persoane; instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze – 71 persoane; coafor – 70 persoane.

Vrancea și Dâmbovița, județele cu cei mai mulți înscriși la cursurile de formare profesională

Judeţele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (210 persoane), Dâmbovița (140 persoane), Vâlcea (109 persoane), Cluj (98 persoane), Brașov (84 persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

Citește și: 

Unde te angajezi. Sunt locuri de muncă în țară, dar și în străinătate, în rețeaua Eures

Jos pălăria în fața lor! Acești oameni au curajul să-și schimbe meseria la 50 de ani

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net