14 poliţişti, vizaţi în cazul dublei crime de la Oneşti. Agenții aveau cheia apartamentului, dar nu au folosit-o pentru a salva victimele

Ultima actualizare:

    Cei doi ostatici au fost aduși în balcon, legați la mâini, pentru a-i vedea o țară-ntreagă
Cei doi ostatici au fost aduși în balcon, legați la mâini, pentru a-i vedea o țară-ntreagă

Şefii Poliţiei Române au anunţat, joi, că au descoperit mai multe deficienţe în intervenţia poliţiştilor la cazul dublei crime de la Oneşti. Negociatorul nu a fost informat că agresorul a sunat la 112 şi nu ştia care sunt revendicările acestuia, neputând astfel acţiona corespunzător.

UPDATE: În urma declarațiilor șefilor Poliției, s-a aflat că oamenii legii aveau cheia apartamentului, dar nici măcar nu au încercat să o folosească pentru a-i salva pe ostatici.

Polițiștii aveau obligația să țină pornite acele camere video atașate pe corp de la începutul intervenției și până la finalul ei, însă, potrivit informațiilor Digi24, nu au făcut acest lucru, le-au mai oprit din când în când, atunci când au vrut. 

Agresorul avea patru dosare pentru violență. Unul dintre ele, deschis chiar în 2021. Adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Brăcea, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că s-au descoperit mai multe probleme după intervenţia de la Oneşti.

Ce probleme au existat în timpul intervenției din Onești

„Ca o primă concluzie, în cadrul gestionării sesizării din data de 1 martie, poliţiştii din Bacău nu au documentat corespunzător autorul cu privire la existenţa antecedentelor penale (...) şi ameninţările transmise anterior”, a afirmat Brăcea.

„Din verificările efectuate a reieşit faptul că modul relaţionare între factorii de decizie care au gestionat evenimentul a fost unul defectuos (...) negociatorul nu a fost informat cu privire la dialogul telefonic al autorului cu operatorul de la 11 şi nu a cunoscut eventualele revendicări formulate de acesta”, a adăugat adjunctul Poliţiei Române.

Acesta a precizat că poliţiştii din Bacău aveau toate elementele unei intervenţii în forţă. De asemenea, adjunctul Poliţiei Române a precizat că nu au fost respectate nici procedurile legale de anunţare a unui astfel de eveniment.

„Datele transmise către IGPR au fost incoplet, eronate şi transmise cu întârziere”, au mai precizat oficialii Poliţiei Române, informează news.ro. Aceştia au explicat că pe numele bărbatului au fost deschise, de-a lungul timpului, mai multe dosare penale, inclusiv pentru fapte comise cu violenţă, lucru care nu a fost transmis la Bucureşti. Oficialii au precizat că în urma evenimentului s-au constatat deficienţe în sarcina a 14 poliţişti – 8 ofiţeri şi 6 agenţi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net