14 muncitori au ajuns de la fabrică la spital

Ultima actualizare:

Cei 14 angajaţi ai firmei româno-germane de cablaje auto din Bistriţa, femei şi bărbaţi, au ajuns în noaptea de marţi spre miercuri la spital, cu probleme de respiraţie şi stări de leşin. Oamenii lucrau schimbul trei şi li s-a făcut rău la scurt timp după ce au ajuns la muncă. Cinci ambulanţe au sosit imediat la fabrică şi au transportat angajaţii la spital.

„Nu prezentau o stare gravă. Aveau tulburari uşoare de respiraţie şi senzaţie de lipotimie şi nici unul nu a rămas internat", au spus medicii, pentru Agerpres.

Conducerea ITM Bistriţa-Năsăud are o explicaţie halucinantă în legătură cu cauzele incidentului. "Nu este cazul de o intoxicaţie acută profesională. Ei au acuzat ceva stări de rău, dar probabil sunt alte cauze. De acolo, din fabrică, nu aveau de unde să fie. Probabil ei au venit fie obosiţi, fie au inhalat ceva pe drum", a explicat directorul adjunct Constantin Candrea. În urmă cu trei ani, la aceeaşi fabrică, trei angajate s-au intoxicat cu alcool tehnic, substanţă folosită la curăţarea meselor de lucru.

3 Mai 2013- Alte 100 de croitorese s-au intoxicat la locul de muncă

Peste 100 de angajate ale unei fabrici de confecţii din Calafat au ajuns la spital intoxicate cu pesticide. La doar câteva zile după incident, alte 14 femei au fost la un pas să leşine la acelaşi loc de muncă. Croitoresele au  povestit că în momentul în care au intrat în secţie au simţit că nu mai pot respira, iar gura li s-a încleştat. Societatea a fost amendată cu 18.000 de lei. Cu toate astea, patronul le-a acuzat pe femei că s-au prefăcut că le este rău ca să scape de muncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net