14 muncitori au ajuns de la fabrică la spital

Citeste tot despre: 

Au trecut doar două săptămâni de când 100 de croitorese din Calafat s-au intoxicat în fabrica în care lucrau şi au ajuns la spital. Atunci, patronul a spus că e nevinovat şi că femeile se prefac. Ieri, într-o altă fabrică din ţară, 14 angajaţi s-au simţit rău. Şi în acest caz, responsabilii se disculpă şi spun că „oamenii au inhalat ceva în drum spre muncă".

Cei 14 angajaţi ai firmei româno-germane de cablaje auto din Bistriţa, femei şi bărbaţi, au ajuns în noaptea de marţi spre miercuri la spital, cu probleme de respiraţie şi stări de leşin. Oamenii lucrau schimbul trei şi li s-a făcut rău la scurt timp după ce au ajuns la muncă. Cinci ambulanţe au sosit imediat la fabrică şi au transportat angajaţii la spital.

„Nu prezentau o stare gravă. Aveau tulburari uşoare de respiraţie şi senzaţie de lipotimie şi nici unul nu a rămas internat", au spus medicii, pentru Agerpres.

Conducerea ITM Bistriţa-Năsăud are o explicaţie halucinantă în legătură cu cauzele incidentului. "Nu este cazul de o intoxicaţie acută profesională. Ei au acuzat ceva stări de rău, dar probabil sunt alte cauze. De acolo, din fabrică, nu aveau de unde să fie. Probabil ei au venit fie obosiţi, fie au inhalat ceva pe drum", a explicat directorul adjunct Constantin Candrea. În urmă cu trei ani, la aceeaşi fabrică, trei angajate s-au intoxicat cu alcool tehnic, substanţă folosită la curăţarea meselor de lucru.

3 Mai 2013- Alte 100 de croitorese s-au intoxicat la locul de muncă

Peste 100 de angajate ale unei fabrici de confecţii din Calafat au ajuns la spital intoxicate cu pesticide. La doar câteva zile după incident, alte 14 femei au fost la un pas să leşine la acelaşi loc de muncă. Croitoresele au  povestit că în momentul în care au intrat în secţie au simţit că nu mai pot respira, iar gura li s-a încleştat. Societatea a fost amendată cu 18.000 de lei. Cu toate astea, patronul le-a acuzat pe femei că s-au prefăcut că le este rău ca să scape de muncă.Loading...