1.300 de agenţii de turism, la un pas să dispară

tu6-actu-41809654_xl.jpg

Scandalul vacanţelor ia amploare. ANT a retras licenţele firmelor care nu deţin poliţe de asigurare

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Insolvenţa agenţiilor de turism Mareea şi Genius Travel a lăsat cu ochii-n soare sute de turişti, aşa că Autoritatea Naţională pentru Turism a decis să sufle şi-n iaurt: a retras licenţele a peste 1.000 de agenţii care nu au asigurări pentru despăgubirea turiştilor în asemenea cazuri.

Potrivit legii, este interzisă desfăşurarea de activităţi turistice de către operatorii economici cu licenţă de turism expirată sau fără deţinerea poliţei de asigurare privind despăgubirea turiştilor în cazul falimentului sau insolvabilităţii. Semnalul de alarmă a fost tras de Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), după ce două mari companii turistice au intrat în insolvenţă şi sute de clienţi au fost păgubiţi.

Operatorii nu s-au înghesuit să prezinte poliţele de asigurare, aşa că cei din ANT au trecut la fapte: au publicat lista celor nu mai puţin de 1.384 de agenţii care au rămas fără licenţă şi nu mai pot vinde vacanţe. Necazul este că pe lista neagră se află şi agenţii “curate”. Asta pentru că cei din ANT au pus în tabelul firmelor cu licenţă expirată şi operatorii care au retras, la cerere, licenţa de funcţionare.

„Noi am închis nişte puncte de lucru şi am înfiinţat altele, uneori chiar pe aceeaşi stradă. Asta înseamnă că am dat faliment? Ce treabă avem noi cu cei care au probleme cu licenţele? Este o greşeală sau o dovadă de lipsă de profesionalism, dar ne afectează foarte serios: clienţii se tem, partenerii de afaceri ne întreabă ce se întâmplă. Suntem cel mai mare operator turistic din România, nu poţi să arunci, aşa, nişte păreri pe piaţă şi să nu răspunzi pentru asta. Nu când eşti instituţie a statului”, ne-a declarat Marius Pandel, şeful agenţiei Christian Tour. Operatorul va cere în instanţă daune de peste un milion de euro.
În luna august, Genius Travel îşi anunţa clienţii prin email că nu mai pot pleca în vacanţe deoarece firma a intrat în insolvenţă. Zeci de persoane au făcut plângeri penale la poliţie şi reclamaţii la Protecţia Consumatorului. La începutul lui septembrie, o altă mare agenţie turistică intra în insolvenţă. 1.100 de clienţi ai companiei Mareea şi-au văzut sejururile în pericol şi doar o mică parte dintre aceştia au plecat totuşi în vacanţă cu alţi operatori.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Ultima fiţă în SUA! O agenţie de turism a dat lovitura după ce a lansat un pachet turistic intitulat vacanţa-surpriză.

  • Sezonul vacanţelor e tot mai aproape. Vineri, copiii termină şcoala, aşa că ne gândim deja la plecare. Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, Centrul European al Consumatorilor România vă oferă câteva sfaturi în acest sens. Iată şi câteva recomandări pentru părinţii cu copii mici care aleg o vacanţă în afara graniţelor ţării.

  • calatorie cu rulota

    Nu-i așa că viața pare un pic mai roz când ești fericitul deținător al unei rulote sau al unei caravane? Ei bine, o veche vorbă din popor te îndeamnă să nu spui „Hop!” până n-ai sărit gardul. Înainte să pleci în călătorie, trebuie să știi câteva lucruri.

  • Aproape 530.000 de persoane sunt înregistrate fără un loc de muncă, arată Institutul Naţional de Statistică. O soluţie ar fi ca şomerii să lucreze mai departe de casă, în altă localitate sau chiar în alt judeţ. Guvernul a promis că, de la 1 decembrie, vor plăti prime de instalare de 12.500 de lei. Click! vă spune cine şi cum poate încasa această sumă.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5