12 ani la pușcărie după ce şi-a omorât copilul şi a dormit trei zile lângă cadavru

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Halucinant! O femeie și-a ucis pruncul și l-a aruncat la gunoi după o lună. Magistrații au decis să stea 12 ani după gratii pentru fapta sa și au decăzut-o din drepturile părintești după ce se eliberează.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au pronunţat sentinţa în dosarul în care Cristina Petriman, de 34 de ani, din Bârlad, a fost acuzată că şi-a ucis pruncul după ce l-a născut şi l-a aruncat la gunoi după o lună.

Judecătorii vasluieni au dispus condamnarea Cristinei Petriman la 12 ani de închisoare şi interzicerea drepturilor civile, inclusiv cele părinteşti, timp de patru ani după executarea pedepsei, scrie adevarul.ro.

În faţa instanţei, a pledat nevinovată, susţinând că tragedia s-ar fi produs accidental, pe fondul depresiei postnatale. De altfel, avocatul femeii a solicitat judecătorilor schimbarea încadrării juridice din omor calificat, în ucidere din culpă, cerere ce a fost respinsă de instanţă, fiind considerată neîntemeiată.

Procurorii care au instrumentat ancheta în acest caz au reconstituit traseul mamei criminale pas cu pas.

În vârstă de 34 de ani, Cristina Petriman nu era căsătorită, însă avea doi copii din relaţii anterioare. Fiica în vârstă de 13 ani este crescută de părinţii ei încă de la naştere, iar cel de-al doilea copil l-a dat spre adopţie, imediat după ce l-a născut. De cinci ani avea o relaţie cu un bărbat alături de care a locuit până anul trecut când acesta a plecat să lucreze în străinătate.

Nefiind niciodată căsătorit şi neavând copii, bărbatul şi-ar fi dorit să aibă un copil împreună, scrie adevarul.ro. ”Pe parcursul anului 2016, martorul a lucrat mai mult în străinătate, în Anglia şi Germania, ţinând legătura cu inculpata prin telefon sau prin reţelele de socializare. Inculpata a ascuns sarcina şi nu a spus nici părinţilor săi şi nici colegilor săi despre faptul că a rămas însărcinată. I-a cerut unei prietene, să o împrumute cu o sumă de bani, spunându-i că vrea să avorteze, întrucât are o sarcină extrauterină, însă aceasta nu a avut bani să o împrumute. De precizat faptul că prietenul ei nu a ştiut despre această intenţie a inculpatei şi nici despre faptul că ea a ascuns sarcina, aflând acest lucru după ce inculpata a fost arestată”, se menţionează în rechizitoriul Parchetului.

Povestea incredibilă a mamei-monstru

În timp ce partenerul se afla în străinătate şi aştepta ca ea să nască, Cristina Petriman a iniţiat o relaţie pe Internet cu un bărbat din Bucureşti, care a şi vizitat-o în luna august 2016, stând la ea timp de două zile. Femeia nu i-a spus că este însărcinată, însă i-a spus că are un prieten de care vrea să se despartă.

În luna octombrie 2016, concubinul aflat în Anglia i-a trimis bani inculpatei să meargă la medic, la control. Petriman a ridicat banii însă la medic nu s-a mai dus. A sufocat copilul cu perna să nu o audă vecinii. Potrivit datelor reţinute în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată, Cristina Petriman a născut singură, acasă pe 11 octombrie 2016.

A născut acasă, neasistată

”Pe la orele 22.00, inculpata a mers la toaletă, moment în care s-au rupt membranele amniotice, curgându-i lichidul amniotic (în termeni populari, i s-a rupt apa), motiv pentru care şi-a dat seama că urmează să nască. Nu a solicitat ambulanţa şi nici nu a mers la spital, întrucât nu voia să se afle de naşterea copilului, motivând că îi era ruşine de mama sa. A luat decizia să nască acasă neasistată. Pe la miezul nopţii s-a dus iar în baie, unde a stat în picioare, sprijinindu-se de tocul uşii, potrivit propriei declaraţii şi a aşteptat să nască. înainte de a merge la baie, a luat un lighean în care a pus un prosop, urmând să pună copilul în acest lighean, după ce îl va naşte. A născut în jurul orelor 04.30 un făt de sex masculin, viu. L-a pus în lighean şi a aşteptat până a ieşit şi placenta. Apoi a mers în bucătărie de unde a luat un cuţit şi s-a întors în baie, unde a tăiat cordonul ombilical copilului, după care l-a învelit în prosop şi l-a pus pe pat. A sunat-o, apoi, pe o colegă, rugând-o să îi ţină locul la muncă, spunându-i că s-a stricat la burtă. Apoi s-a culcat lângă copil şi a adormit”, se menţionează în rechizitoriul procurorilor.

Ulterior, a fost sunată de colega de muncă, care i-a spus să se ducă la serviciu în jurul orelor 15.00, întrucât trebuia să îşi rezolve anumite treburi personale la un notar şi nu putea să-i ţină locul la serviciu toată ziua.

Până la orele 15.00, când a plecat la serviciu, nu a spălat copilul şi nu l-a alimentat. Înainte de a pleca la serviciu, a luat o pernă şi a pus-o peste copil, pentru ca vecinii să nu audă plânsetele acestuia. A plecat la serviciu, unde a stat până la orele 19.00, după care s-a întors acasă.

A luat perna de pe copil şi a văzut că este vânăt

Inculpata a declarat că a încălzit apă şi a spălat copilul, după care a constatat că nu mai respiră, dându-şi seama că este decedat. Nu a chemat nici de această dată ambulanţa. A învelit copilul într-un cearşaf, l-a pus pe pat şi a dormit cu el timp de trei zile, perioadă în care a fost şi la serviciu”, precizează procurorii care au realizat ancheta.

A ținut cadavrul pe balcon

După trei zile, a luat cadavrul şi l-a pus într-un sac menajer, aşezându-l pe un fotoliu în sufragerie. A declarat că nu ştia atunci ce avea de gând să facă cu copilul. întrucât acesta începea să intre în stare de putrefacţie şi mirosea, a luat sacul în care se afla copilul şi l-a scos pe balcon, aşezându-l pe un scaun. în perioada aceea, avea o pisică care tot intra în balcon şi mirosea sacul, motiv pentru care l-a luat şi l-a pus într-un dulap de pe balcon. L-a ţinut acolo până în ziua de 26.11.2016. Între timp, bărbatul din Anglia a sunat-o pe inculpată să o întrebe când naşte, atât în cursul lunii octombrie cât şi în luna noiembrie, iar ea i-a spus de fiecare dată că ”mai este timp”.

Descoperită după o factură la curent

Pe 26 noiembrie, după ce şi-a dat demisia de la locul de muncă, a plecat la Bucureşti la bărbatul ce îl cunoscuse pe Facebook. Dimineaţa a luat gunoiul ce era strâns într-un sac menajer, precum şi sacul în care se afla copilul, acesta din urmă sac punându-l într-un alt sac menajer, iar deasupra a pus hârtie igienică, după care a chemat un taxi, urmând să plece la locuinţa unor cunoştinţe, cu maşina cărora trebuia să se deplaseze în capitală. Trebuia să se întâlnească cu aceştia în jurul orelor 05.00. A luat cei doi saci, s-a urcat în taxi şi i-a spus şoferului să oprească la un tomberon de gunoi, pentru a arunca gunoiul.

Şoferul a oprit taxiul pe o stradă, unde inculpata a aruncat cei doi saci menajeri, după care s-au dus către punctul de întâlnire cu acele cunoştinţe şi a plecat la Bucureşti. Ulterior cadavrul bebeluşului a fost descoperit de un bărbat care căuta prin tomberoan. Alertaţi, poliţiştii au găsit în punga în care se afla bebeluşul şi o factură la curent de la apartamentul unde Petriman locuia cu chirie, astfel că identificarea acesteia nu a fost dificilă.

Medicii legişti care au efectuat necropsia au stabilit că moartea nou-născutului a fost violentă şi a survenit ca urmare a unei asfixii mecanice. Având în vedere intervalul lung de timp între momentul producerii decesului şi efectuarea autopsiei, nu s-a putut stabili cu exactitate data naşterii, aceasta putând fi, însă, 11 octombrie 2016. S-a apreciat că nou-născutul a trăit câteva ore după naştere, scrie adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net