114 șefi de spital declarați incompatibili și în conflict de interese

Ultima actualizare:

    Adrian Streinu Cerceş, unul dintre medicii ajunşi în vizorul ANI
Adrian Streinu Cerceş, unul dintre medicii ajunşi în vizorul ANI

Pornind de la cazul directorului de la Ana Aslan, simultan și administrator la Zentiva, Gazeta Sporturilor a solicitat ANI să precizeze câţi şefi de insituţii se află în situaţia incompatibilităţii. Răspunsul ANI, şocant: mai bine de 100 de directori se află în această postură.

Gabriel Prada, actual director medical și fost manager la ”Ana Aslan”, este angajat din 2011 pînă în prezent în Consiliul de Administrație al Zentiva și plătit cu 38.000 de lei net pe an.

Corporația Sanofi-Zentiva ocupă primul loc în România, ca producător și importator de medicamente.

Gazeta Sporturilor a întrebat ANI care este situația juridică la zi a directorului Gabriel Prada, în condițiile în care multinaționala pharma continuă să-l țină angajat și să susțină public că nu vede nici o incompatibilitate.

Agenția Națională de Integritate a precizat: ”Contestația domnului Gabriel Prada a fost respinsă la Curtea de Apel. A făcut recurs și va fi judecat la Înalta Curte, care n-a fixat încă un termen”.

Ziarul a cerut Agenției să precizeze cîte astfel de situații de incompatibilitate mai sînt în sistemul medical.

Răspunsul: ”Sînt 193 de cazuri de incompatibilitate, conflict de interese și diferențe nejustificate de avere, cazuri care se referă la 114 de șefi ai sistemului medical”.

Cele 114 persoane vizate pentru oricare dintre nereguli (incompatibilitate, conflict de interese și diferențe de avere) sînt, în proporție de 85%, manageri de spital, directori și șefi de secție.

Sumele vehiculate sînt de nivelul sutelor de mii de euro, de pildă un șef de secție de la un spital din Târgu Jiu neputînd justifica 250.000 de euro.

În cazul celor 95 de persoane aflate în incompatibilitate, 43 sînt șefi de secții, 37 sînt manageri și 10 sînt directori.

Câteva exemple, potrivit tolo.ro:

Șerban Brădișteanu, șef secție Spitalul de Urgență Floreasca, 3,6 milioane de euro și 500.000 de dolari fără justificare Dosar pe rolul instanțelor

Florentina Matei, medic șef serviciul ambulatoriu ”Ana Aslan” comision de 15% și 10% luat de la un laborator privat pentru analize geriatrice Dosar cîștigat de ANI

Adrian Streinu Cercel, manager Institutul Balș, a deținut  simultan funcții la Insitutul Balș și secretar științific la UMF ”Carol Davila”. Dosar pe rolul instanțelor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net