11.000 de câini vagabonzi castraţi în nouă luni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Capitala e plină de câini vagabonzi. Dai cu ochii de ei la tot pasul. Ca să nu se mai înmulţească, Primăria Generală, împreună cu organizaţia Vier Pfoten, a început, de ieri, marea sterilizare a maidanezilor. Până la sfârşitul anului, vor fi castrate 9.000 de animale, din cele peste 64.000 câte sunt pe străzile oraşului.

Timp de doi ani, cât Vier Pfoten nu a sterilizat comunitarii, aceştia s-au înmulţit peste măsură. Astfel că în urma unei numărători efectuate de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, din subordinea Primăriei Capitalei, în septembrie 2012, erau 64.704 câini vagabonzi. Ca să stopeze fenomenul, organizaţia nonguvernamentală a încheiat un nou parteneriat cu autorităţile şi, de ieri, a demarat o nouă campanie de sterilizare.

"Contractul este valabil până la sfârşitul anului cu posibilitate de prelungire. Primăria Capitalei ne-a pus la dispoziţie Baza Pallady, iar noi vom steriliza aici gratuit în jur de 50 de câini pe zi, adică peste 11.000, până la finele anului 2013", ne-a declarat Kuki Bărbuceanu, şeful Vier Pfoten România.

Câinii sunt sterilizaţi de medicii veterinari de la Vier Pfoten

simeon stalpnicul png

Patrupedele vor fi luate de pe stradă de hingheri şi aduse zilnic la clinica din baza de ecarisaj, unde vor fi castrate, deparazitate, vaccinate, marcate cu crotaliu şi apoi aduse, din nou, printre oameni. Dacă aveţi câini în faţa blocului şi vreţi să-i sterilizaţi, îi puteţi aduce pe Bd. Theodor Pallady nr. 262, de luni până vineri, între orele 9.00-17.00. Înainte, sunaţi pentru programare la numarul de telefon 021/316.77.31.

Procedura este gratuită, toate cheltuielile fiind suportate de Vier Pfoten. Kuki Bărbuceanu a recunoscut faptul că, atunci când Primăria s-a ocupat de castrare, au existat cazuri când căţeii au fost marcaţi cu crotaliu fără să fie, însă, operaţi şi de aici şi înmulţirea exagerată a lor.

Şi pisicile sunt operate

Şi pisicile au intrat în atenţia autorităţilor bucureştene. Pentru a preveni înmulţirea necontrolată a acestora, medicii veterinari de la Vier Pfoten le castrează şi pe ele. Puteţi aduce felinele care trăiesc pe lângă casa dv. la baza Pallady, acolo unde sunt sterilizaţi şi câinii. În Bucureşti sunt în jur de 20.000 de pisici fără stăpân.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
caroline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net