11 lucruri de care să vă feriţi când le citiţi pe etichete

Ultima actualizare:

Aroma. Atât aromele naturale, cât şi cele artificiale sunt făcute în laborator. Aromele naturale de nucă de cocos sau cele de căpşuni, de pildă, sunt obţinute prin procedee chimice de laborator, din proteină bacteriană naturală.

Concentrate de fructe. Uitaţi-vă la procentul de zahăr atunci când vine vorba despre concentrate de fructe. Şi un suc care se pretinde 100% natural poate avea concentrat cu adaos de zahăr.

Piure. Piureurile care se recomandă ca fiind 100% din pulpă, pot fi tratate şi îmbunătăţite cu arome naturale sau identic naturale, coloranţi şi alţi adjuvanţi. Procentele sunt foarte importante!

Nectar. Este doar un termen pentru un suc diluat, la care s-au adăugat: piure concentrat, apă şi zahăr.

Tartinabil. Ce e uşor tartinabil nu are cum să fie natural. Produsul e ajutat chimic ca să aibă această calitate. Untul natural, de exemplu, e greu tartinabil.

Sursă de fibre. Produsele care sunt pompate cu polidextroză şi inulină nu sunt surse reale de fibre. Consumă legume şi fructe adevărate, dacă vrei să fii sigur că ai consumat fibre.

Fără colesterol. Orice produs care nu e derivat de origine animală are colesterol zero. Companiile trec pe etichetă această caracteristică doar ca să dea iluzia de „sănătos" şi ca să-ţi distragă atenţia de la E-urile conţinute de produs.

Fără grăsimi. Atenţie mare! Puţine alimente care se vor fără grăsimi au cu adevărat această caracteristică. În general, producătorii folosesc această expresie când produsul conţine puţine grăsimi, ceea ce nu înseamnă "fără grăsimi".

Fără zahăr. Adică, fără sucroză, dar să nu uităm de zahărul care provine din carbohidraţi şi care poate provoca şi complicaţii digestive.

Marcă cunoscută. Unele mărci cunoscute îşi vând produsele ca şi când ar fi singurele care au o anumită calitate. De pildă, unii susţin că doar iaurtul lor conţine bifidus regularis, deşi există şi alte iaurturi care conţin culturi active cu aceleaşi calităţi.

Produs sănătos care ajută la... Produsele alimentare nu tratează nimic. Ele hrănesc. Tocmai de aceea e bine să fim suspicioşi în faţa oricărui produs care ne promite vindecarea.

Mai citeşte:

Cuvântul «dietetic», scos de pe etichete?

Uite cum descifrezi etichetele hainelor

Atenţie, producători! Sunteţi obligaţi să ne spuneţi ce mâncăm!

image
image
image
image
image
image
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net