1.000 de oameni au protestat în fața Guvernului: „Venim peste voi!”

Ultima actualizare:

    Oamenii sunt nemulțumiți de măsurile GuvernuluiFoto: Click!
Oamenii sunt nemulțumiți de măsurile GuvernuluiFoto: Click!

Au avut loc proteste în mai multe orașe din țară, duminică seara, 27 august, împotriva Guvernului Tudose. Oamenii sunt nemulțumiți de ultimele decizii ale Executivului, cum ar fi „politizarea justiției” sau modificarea Pilonului II de pensie.

În jur de o mie de protestatari au scandat în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. Protestul a fost organizat pe rețelele de socializare, iar la ora 21.00, toți manifestanții au aprins lanternele de la telefoanele mobile, așa cum și-au propus organizatorii pe Facebook.

Oamenii au ieșit în stradă și în alte orașe din țară: Brașov, Făgăraș, Cluj, Timișoara. Protestatarii din Piața Victoriei scandează: „PSD, ciuma roție”, "DNA să vină să vă ia”, „Nu dați înapoi, venim peste voi!” sau „Tudorele, nu uita, așteptăm demisia!”.

„Sunt persoane care nu pot ajunge în locaţiile evenimentelor din ţară şi afară. Sunt persoane care nu consideră necesară ieşirea în stradă, dar susţin lupta împotriva corupţiei. Duminică, la ora 21, aprinde LED-ul telefonului , aprinde lanterna, oriunde, scoate-l pe geam, pe balcon, în staţie, la mare, la munte, oriunde!”, spun organizatorii protestelor, potrivit Digi 24.

Modificările asupra Justiției, propuse de Tudorel Toader vizează majorarea vechimii pentru promovarea magistraților și procedura de numire a procurorilor șefi din instanțe și Parchete, care înseamnă excluderea rolului constituțional al președintelui în acest proces.

Astfel, procurorul general, adjunctul acestuia şi şefii DNA şi DIICOT ar fi numiţi de Secţia pentru procurori a CSM, la propunerea ministrului Justitiei, adică Tudorel Toader şi nu a preşedintelui, cum prevede Constituția în prezent, iar mandatul acestora va fi de 4 ani, şi nu de 3 ani, cum e în momentul actual.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net