10 polițiști din Dolj, acuzați de luare de mită. Cereau chiar și prăjituri sau tort de nuntă

politisti_rutiera_mita.jpg

politist masina oprita trafic
Foto: adevarul.ro

Nu mai puțin de 10 polițiști din Craiova sunt acuzați de luare de mită, după ce anchetatorii au strans probe care dovedesc vinovăția acestora. Agenții de la rutieră nu dădeau amenzi șoferilor prinși încălcând legea în trafic, ci îi lăsau să plece după ce primeau diverse sume de bani și nu numai.

Poliţiştii anticorupţie din Craiova aveau informaţii de mai mult timp că unii agenţi de poliţie iau mită de la şoferii care comit infracţiuni în trafic. Astfel, în urma cercetărilor, au reuşit să strângă probe împotriva a 10 poliţişti. ”S-au dat în gât unii pe alţii. Eu nu am depus plângere, dar când am fost întrebat am spus adevărul pentru că mi-a fost frică să n-o păţesc şi eu. Vă rog să nu-mi daţi numele”, a declarat unul dintre martori, scrie adevarul.ro.  

Agenții de la Poliția Rutieră Craiova nu pretindeau numai bani. Anchetatorii spun că au cerut chiar și ”concentrate de pui, prăjituri sau tort de nuntă“ ca să nu-i sancționeze pe șoferii prinși încălcând regulile de circulație.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a finalizat cercetările în acest dosar penal la data de 5 noiembrie și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a celor 10 inculpaţi. Acuzații sunt de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit şi fals intelectual.  

Faptele au fost săvârșite în perioada 2015 – 2016, pe raza municipiului Craiova şi judeţului Dolj. Polițiștii inculpați nu au sancţionat conducători auto pentru abaterile constatate sau au omis, cu ştiinţă, să menţioneze în procesele – verbale de constatare a contravenţiilor rutiere, în ce au constat, în concret, faptele săvârşite. Mai mult, o parte din șoferii opriţi în trafic erau cunoştinţe ale agenţilor de poliţie.  

De asemenea, anchetatorii mai spun că poliţiștii i-au sancţionat pe unii  șoferi cu avertisment, ca pietoni, deşi aceştia fuseseră prinși încălcând legea aflându-se la volan.  

 

Citește și: 

Polițiști de frontieră instruiți anticorupție, trimiși în judecată pentru luare de mită

Poliţişti acuzaţi de luare de mită. Aveau tarife stabilite pentru abateriile şoferilor

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1