10% dintre pasagerii CFR fără bilet

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Biletul la control! Asta au auzit ieri (23 noiembrie) circa 1.200 de călători în trenuri care duceau spre Pitești și Dobrogea. S-a dovedit că 10% dintre aceștia nu plătiseră călătoria.

CFR Călători şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov (IJJ Ilfov) au controlat miercuri, 23 noiembrie, mai multe trenuri, găsind 137 de persoane din 1.200 de pasageri, respectiv circa 10%, fără bilete de călătorie. Dintre aceștia, 21 de persoane au primit procese verbale de contravenţie, cu amenzi de peste 350 de lei fiecare, întrucât nu au plătit biletele la tarif de taxare în tren.

Reprezentanţii CFR au făcut controale intensive în trenurile Bucureşti Obor - Constanţa, Bucureşti Basarab - Piteşti şi Bucureşti Obor - Feteşti, scrie news.ro. 

Potrivit reglementărilor în vigoare, pasagerii care urcă din staţiile unde nu sunt case de bilete au obligaţia să se prezinte imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete la acelaşi tarif ca la casa de bilete.

“Acţiunile de control vor continua în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii reţele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic. Acestea fac parte din demersul nostru de a aduce schimbări în activitate”, a declarat joi directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

Pentru un călător care refuză achitarea biletului de taxare în tren, se întocmeşte un proces verbal de contravenţie a cărui valoare se compune din amendă contravenţională, cuprinsă între 250-400 lei, tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanţa aferentă, tarif suplimentar în valoare de 300 lei şi speze poştale şi tarif de identificare în valoare de 30,8 lei, scrie aceeași sursă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net