10 ani fără Nicu Constantin. A jucat în peste 9.000 de spectacole la ”Tănase”

nicu_constantin.jpg

actorul roman nicu constantin
Inima lui Nicu Constantin s-a oprit în ziua de 15 septembrie 2009, la vârsta de 70 de ani
FOTO: cinemagia.ro

A trecut deja 10 ani fără marele actor Nicu Constantin. Inima lui mare s-a oprit în ziua de 15 septembrie 2009, la vârsta de 70 de ani. Pe 31 iulie ar fi împlinit 80 de ani. În 40 de ani pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” a susținut peste 9.000 de reprezentații. Odihnească-se în pace!

Ce actor! Râdeai cu lacrimi la scheciurile în care juca Nicu Constantin alături de alți mari actori din Generația de Aur. Nici pe departe arătos: cu ochelari groși și fumurii, plinuț, nu prea înalt. Însă, când deschidea gura și făcea grimase, te tăvăleai de râs. E drept, și textele erau foarte bune. A plecat dintre noi  la 70 de ani, în 2009, dar din anul 2000 nu a prea mai fost căutat de producători, de regizori sau televiziuni.

Însă, în 40 de ani pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” a susținut peste 9.000 de reprezentații (între anii 1960 – 2000). În parlaresul lui Nicu Constantin se află și peste 30 de filme, 600 de emisiuni de radio și peste 300 de emisiuni la televiziune. Nu exista Revelion fără Nicu Constantin, alături de alți mari actori care ne-au părăsit și ei. Generații de români s-au bucurat să îl vadă pe Nicu Constantin.

Nicu Constantin, biografia

 • Tatăl său, Tudor Constantin, provenea din localitatea albaneză Korcea, de unde provin și strămoșii lui Ion Caramitru, George Vraca și Victor Eftimiu. Mama actorului, Ecaterina, era grecoaică din Ianina și sosise în Constanța în anul 1913.
 • Ecaterina și Tudor Constantin s-au căsătorit în 1924 și au avut șapte copii: Petre, Constanţa, Tefta, Gheorghe, Constantin, Nicu - viitorul actor, şi Lică.
 • După terminarea războiului, în 1947, familia Constantin a mai înfiat un băiat din Moldova, Ştefan, ce avea asă devină căpitan pe unul din cele mai mari petroliere din lume, ”Independenţa”, găsindu-şi sfârşitul odată cu scufundarea acestuia în Bosfor.
 • Copilul Nicu Constantin a practicat diverse meserii: ajutor la bostănăria unui turc, vânzător de răcoritoare pe plajă, de lapte, de creveți la cornet, de ziare. A mai fost și sacagiu (vindea apă) și hamal în gară.
 • La 12 ani, Nicu Constantin vede pentru prima oară la Eforie spectacole cu marii artiști ai vremii. Tot atunci învață poeme lungi de 30 - 40 de strofe, pe care le recită fără cusur la serbările școlare sau locale.
 • Primul spectacol a fost ţinut în Şcoala de Marină din Constanţa când Nicu Constantin, ce făcea pe atunci parte din grupul "Trio Scaramuţa", a prezentat momentul satiric ”Mâine vom fi pe mare” în care lua peste picior pe cei din conducerea şcolii.
 • La 21 de ani, era angajat al Teatrului de revistă ”Constantin Tănase”, pe care nu l-a mai părăsit până în anul 2000, când a ieșit la pensie.
 • Din prima căsătorie, Nicu Constantin are un fiu, regizorul Răzvan Constantin.
 • Măndița Constantin, cea de-a doua soție, i-a fost alături până în ultima clipă a marelui actor.
 • Citește și:
 • Mesajul cutremurător de pe mormântul lui Vadim Tudor: «Fă-mă, Doamne, o lacrimă»

Puțini știu care era numele lui Jean Constantin în acte. 8 ani de când a murit

Loading...
 
 

Citește și

 • madalina manole

  Pe 14 iulie, în urmă cu nouă ani, fanii, colegii și familia Mădălinei Manole au aflat că mult iubita lor Mădălina Manole, poreclită “fata cu părul de foc”, a ales să-și încheie socotelile cu viața chiar în ziua în care împlinea 43 de ani. Azi, fanii solistei o comomorează la Cimitirul Bolovani din Ploieşti, unde Daniel Gheorghe, unul dintre bunii prieteni ai solistei, îi va aduce un omagiu!

 • Maestrul comediei Alexandru „Puiu” Calinescu a plecat dintre noi pe 16 mai 1997, la vârsta de 76 de ani

  Generații de spectatori au râs cu gura până la urechi când apărea marele actor Puiu Călinescu și își ”scrâtea” ochii ori gura. A murit pe 16 mai 1997. Carmen Călinescu, fiica artistului, a povestit despre ultimele clipe din viața acestuia: ”Era înconjurat de asistente, le spunea glume și, din senin, a făcut un stop respirator. A murit cum și-a dorit, cu zâmbetul pe buze!”

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1