Mutilat de colegul de şcoală

Ultima actualizare:
Vasile Sacalâş  a suferit arsuri  pe gât şi pe piept
Vasile Sacalâş a suferit arsuri pe gât şi pe piept

Doar o minune a făcut ca un copil de 12 ani să nu rămână fără un testicul. Puştiul, elev al unei şcoli din Albota, judeţul Argeş, spune că un coleg de şcoală i-a pus gând rău .

"S-a luat de mine, dar nu i-am zis nimic. Nu era prima dată când îmi căuta pricină. Am vrut să ies afară, dar el nu s-a dat din uşa şcolii şi l-am dat eu la o parte. După aceea mi-a dat un şut jos... Un prieten a văzut, dar nu a intervenit. M-am dus acasă, nu am spus nimic de ruşine", povesteşte George Iulian Teianu, de pe patul spitalului.

Băiatul a fost la un pas de a rămâne fără un testicul în urma bătăii primite de la Iustin Ciprian Bică, un coleg mai mare cu un an şi copil-problemă în şcoală. George susţine că el şi sora lui sunt terorizaţi de Iustin, dar nu ştiu motivul pentru care sunt duşmăniţi. Bătaia dintre cei doi copii a avut loc vineri, pe coridorul şcolii.

Deşi instituţia are un sistem de supraveghere, incidentul s-a produs într-un loc ferit de camera de filmat. George a fost adus de părinţi luni după-amiază la Spitalul de Pediatrie din Piteşti când a început să se simtă foarte rău, iar medicii l-au operat de urgenţă. Câteva ore mai târziu, băiatul risca să-şi piardă un testicul. Părinţii spun că, dacă nu vor fi luate măsuri, vor depune plângere la adresa agresorului Iustin Ciprian Bică (13 ani).

"A speriat toată şcoala şi maică-sa îi ia apărarea mereu", spunea disperată Elena Teianu, mama copilului bătut. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporal gravă , iar Inspectoratul Şcolar Argeş a demarat o anchetă. Directorul şcolii riscă să fie destituit pentru că a aflat de incident de abia ieri.

«A ajuns la spital în al doisprezecelea ceas»

"Dacă băiatul meu nu scăpa cu bine, eu mă aruncam în faţa primei maşini", Elena Teianu, mama băiatului

"În altercaţie, pacientului i s-a răsucit un testicul. E un lucru grav. Dacă venea câteva ore mai târziu, ar fi trebuit să-i extirp testiculul", dr. Vasile Păun, medic primar chirurg

"Copilul bătăuş a venit anul acesta din Spania şi e mai impulsiv. A avut nota scăzută la purtare pentru abateri minore", Rodica Gheorghe, diriginta băiatului

Stropit cu acid sulfuric la ora de chimie

Şi în judeţul Maramureş doi copii de 14 ani, elevi în clasa a VIII-a, de la Şcoala din Deseşti, s-au încăierat în laboratorul de chimie. Unul dintre ei l-a stropit pe celălalt cu acid sulfuric pe piept şi pe gât. Vasile Sacalâş, elevul care s-a ales cu arsuri pe 2% din suprafaţa corpului, este internat în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare.


    Vasile Sacalâş  a suferit arsuri  pe gât şi pe piept
Vasile Sacalâş a suferit arsuri pe gât şi pe piept

„Copilul agresor a avut acces la dulapul cu substanţe chimice din laboratorul de specialitate pentru că sticla era spărtă. Tot el a spart-o în data de 21 martie. Părinţii lui au adus alta, dar omul de serviciu care trebuia să facă acest lucru n-a reuşit s-o înlocuiască", a declarat Ioan Vicsai, Inspector în Consiliul de Administraţie al Şcolii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net