Mută-ţi firma în Bulgaria!

Ultima actualizare:

Sute de firme româneşti şi-au înfiinţat deja sedii în capitala Bulgariei, Sofia, dar şi mai aproape de graniţă, la Ruse.

Iar numărul oamenilor de afaceri care aleg să-şi mute afacerile în străinătate creşte de la o zi la alta, spun consultanţii juridici.

Motivul? Cât se poate simplu: fiscalitatea mult redusă, tarifele mici la utilităţi, dar şi forţă de muncă mai ieftină.

„De ceva timp, primim extrem de multe cereri din partea românilor, care vor să le înfiinţăm sedii în Bulgaria. Este de înţeles, în condiţiile în care acolo TVA este 20%, iar la noi 24%, impozitul pe profit, care în România este de 16%, în Bulgaria este de numai 10%. Şi sunt doar două exemple", spune Gabriela Boaru, general manager Convenient Consulting, agenţie care se ocupă, printre altele, şi de înfiinţarea de societăţi comerciale.

În plus, arată specialiştii, la vecinii bulgari salariile sunt mult mai mici, iar costurile legate de închirierea unor spaţii pentru birouri, cât se poate de accesibile: aproximativ 100 de euro/lunar.

Până şi cheltuielile legate de înfiinţarea şi înregistrarea societăţii rămân la un nivel convenabil, de maximum 600 de euro, inclusiv onorariul expertului juridic.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net