A murit în urma unui transplant cu plămânii unui fumător

Ultima actualizare:

Caporalul Matthew Millington, 31 de ani, se afla în Irak în 2005, când a fost diagnosticat cu o afecţiune pulmonară incurabilă. Medicii i-au spus că singura şansă de a supravieţui este să accepte un transplant de plămâni.

Militarul a suferit un dublu transplant de plămâni în aprilie 2007 la spitalul Papworth din Cambridge, dar la mai puţin de 1 an după această intervenţie chirurgicală medicii au depistat formarea unei tumori pulmonare, şi în pofida tratamentului oncologic primit, Matthew Millington a încetat din viaţă în februarie 2008.

Autorităţile au deschis o anchetă şi au aflat că soldat a primit în cadrul transplantului plămânii unei persoane care fuma între 30 şi 50 de ţigări pe zi.

Mai mult decât atât, medicaţia imunosupresivă ce i-a fost prescrisă militarului după transplant, pentru a asigura acceptarea noilor plămâni, a avut efectul de a accelera dezvoltarea cancerului.

Un purtător de cuvânt al clinicii Papworth, cea mai importantă clinică britanică de chirurgie cardio-toracică, a declarat că nu este ceva neobişnuit ca plămânii unor fumători să fie folosiţi în intervenţii de transplant, adăugând însă că toate organele sunt atent verificate înainte de transplant.

"Avem numeroase intervenţii încheiate cu succes, iar acest caz este extrem de rar", a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

În ultimul an la această clinică au fost desfăşurate 146 de operaţii de transplant de plămâni, iar 84 de persoane au murit în timp ce aşteptau să le vină rândul pentru un astfel de transplant.

"'În cazul în care am adopta măsura de a nu folosi în transplanturi plămânii de fumători, numărul persoanelor care ar primi un astfel de transplant ar fi şi mai mic", a precizat purtătorul de cuvânt al clinicii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net