Mobila transparentă, potrivită în orice decor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Arată bine, oferă eleganţă, dă senzaţia de spaţiu şi se potriveşte în orice decor. Acesta e motivul pentru care tot mai mulţi apelează la mobilierul transparent pentru amenajările interioare. Din sticlă, din plastic sau din plexiglas, îl puteţi folosi atât pentru măsuţe, cât şi pentru uşi, scaune, etajere sau paravane.

E uşor de adaptat oricărui interior, au un design modern şi creează iluzia unui spaţiu mai mare. În ciuda formelor originale, atipice, mobilierul transparent oferă un grad mare de confort şi dă un look tineresc încăperii.

Totuşi, şi aici trebuie evitat excesul. Nu încărcaţi încăperea cu mobilier din aceeaşi gamă. Pentru că e transparent, se integrează în orice decor tocmai pentru că nu necesită asortare la nivel cromatic şi se adaptează mediului.

simeon stalpnicul png

Există ideea preconcepută conform căreia mobila din sticlă nu ar fi rezistentă. În ultimii ani, totuşi, lucrurile s-au schimbat, iar mobila transparentă şi-a găsit loc prin toate încăperile unei case.

Pe hol

E un spaţiu strâmt unde un cuier din fier forjat cu poliţe de sticlă este chiar indicat.

În sufragerie

Cu excepţia canapelelor, care trebuie să fie moi şi pufoase, cam orice se poate face din sticlă sau plexiglas: corpuri de bibliotecă ce combină PAL nelaminat cu sticlă clară sau mată, măsuţe de cafea, poliţe pentru aparatura electronică, rafturi pentru CD-uri şi diverse obiecte decorative (vaze, statuete, rame foto etc.).

Corpurile de iluminat din sticlă contribuie şi ele la conturarea unui look lejer, transparent, pentru sufragerie. Important este să mergeţi pe acelaşi stil de sticlă (mată sau clară), pentru a nu rezulta un kitch.

Dulap cu uşi glisante, 2.380 lei, la IKEA. Măsuţă de cafea,40 cm, 59 lei, la IKEA

simeon stalpnicul png

În bucătărie

Alegeţi o masă din inox cu plat de stică. Pentru o atmosferă veselă, vă puteţi orienta spre scaune din plexiglas colorat, mai ales dacă şi mobilierul de bucătărie combină aceleaşi nuanţe.

Din acelaşi material transparent pot fi o parte din uşile dulapurilor suspendate. Dacă nu doriţi să se vadă ce este în interior, optaţi pentru o sticlă semimată sau colorată.

Vitrină cu două uşi şi patru poliţe, din sticlă securizată, 469 lei, la kika. Dulap cu 3 uşi de oglindă, 6 rafturi, 349 lei, la kika

simeon stalpnicul png

În dormitor

Uşile şifonierului, dintr-o sticlă semimată, pot da un aer luminos şi senzaţia de mai mult spaţiu. În încăperile unde se poate, folosiţi pereţi despărţitori sau paravane din sticlă colorată. Razele filtrate prin bucăţile de sticlă multicoloră vor da încăperilor un aer aparte.

Măsuţă cu blat superior şi inferior din sticlă, 599 lei, la kika

simeon stalpnicul png

În baie

Alegeţi etajere transparente sau dulăpioare cu uşi de sticlă. Oglinzile, de asemenea, dau senzaţia de spaţiu.

Pe aceeaşi temă:

16 sfaturi să-ţi alegi mobilierul potrivit

10 greşeli în amenajarea casei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net