«Moarte dictatorului!», bâte și gaze lacrimogene în Iran

Ultima actualizare:

Poliţia iraniană a dispersat sâmbătă, cu ajutorul bastoanelor de cauciuc şi a arestat mai multe sute de persoane care încercau să se adune în piaţa centrală din capitala iraniană cu ocazia procesiunilor de Tasua şi Ashura, două zile de doliu religios proprii şiiţilor.

Alte adunări ale unor mici grupuri de opozanţi, care strigau sloganuri ostile preşedintelui Ahmadinejad, au avut loc în apropiere de Universitatea Teheran. Cel puţin doi manifestanţi au fost arestaţi de poliţie, care încerca să împiedice aceste reuniuni.

"Poliţia utilizează gaze lacrimogene, încercând să disperseze o mulţime adunată în cartierul Imamul Hussein, oamenii însă opun rezistenţă şi scandează lozinci antiguvernamentale", potrivit site-ului iranian Jaras, care anterior relatase că forţele de ordine iraniene depun eforturi "disperate" să disperseze simpatizanţi ai opoziţiei în diferite colţuri ale Teheranului.

Mulţi automobilişti şi-au manifestat susţinerea claxonând de fiecare dată când forţele de ordine, pedestre sau pe motociclete, interveneau în forţă asupra manifestanţilor.

Manifestanţii strigau cu precădere "Moarte dictatorului", referinţă la preşedintele Mahmoud Ahmadinejad, căreia i se spune aşa de la realegerea sa contestată din iunie şi de la reprimarea severă a manifestaţiilor care au urmat după scrutin.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net