Mircea Lucescu şi Ladislau Bölöni se înţeapă reciproc prin declaraţii

Ultima actualizare:

Ladislau Bölöni a acordat un interviu siteului fcsteaua.ro. Între întrebările legate de Steaua anilor ‘80, unul dintre subiecte a fost şi Mircea Lucescu, fostul coechipier şi antrenor de la echipa naţională a lui Ladislau Bölöni.

Mai citeşte:

Lucescu fuge din spital la majoratul nepoatei

Lucescu, nominalizat de UEFA la antrenorul anului

Lucescu nu este lăsat la naţionala Ucrainei

Mircea Lucescu: «Îmi e dor de un pahar de whisky»

Steven Seagal: «Lucescu, mare antrenor!»

Prima întrebare referitoare la „Il Luce" se referă la transferul lui Bölöni de la ASA Târgu Mureş la Steaua.

„Prin 1983, trăiam momente dificile cu ASA Tg Mureş. Echipa nu mai era ce fusese, iar eu soseam la convocările echipei naţionale destul de «şifonat». Lucescu, într-adevăr m-a sfătuit sa vin în fotbalul «mare», dar nu a nominalizat nici o echipă pentru mine. Oricum, asta nu a jucat niciun rol în plecarea mea de la Târgu Mureş şi sosirea mea la Steaua", a spus Bölöni.

Mai citeşte:

Boloni şi Standard au ieşit din lupta pentru titlu

Loţi Bölöni: «Nu mai pot să dorm!»

Bölöni, contestat de fanii lui Standard

Acesta a fost chestionat şi în legătură cu afirmaţia lui Mircea Lucescu conform căreia Steaua i-a furat patru titluri în carieră.

Bölöni şi-a lăudat fostul antrenor, dar a aruncat încă o săgeată: „Lucescu are toată înzestrarea pentru a fi socotit nu un bun, ci un mare antrenor. Am fost colegi de cameră, pe când jucam amândoi la echipa naţională, şi îi sunt recunoscător pentru ceea ce a facut pentru mine, fiindca e un om de la care ai ce învăţa. Însă nimeni nu este fără greşeala, nici măcar el. E păcat că, la nivelul sau, se autovictimizează atât de des. Mereu se plânge că este furat de arbitri, iar frazele sale încep mult prea des cu «eu». Cred ca ar fi fost şi mai iubit, dacă ar fi putut să-şi micşoreze cât de cât atitudinea puţin egocentrică".

Lucescu: «Bölöni fusese refuzat de Dinamo şi de Craiova»

Cu surprindere şi amărăciune. Aşa a primit Mircea Lucescu afirmaţiile lui Bölöni, cel pe care îl consideră în continuare ca şi un „copil" de-al său.

Click!: Domnul Lucescu, domnul Bölöni a făcut câteva afirmaţii legate de dvs pe un site al Stelei. Spune că nu aţi avut niciun rol în transferului de la ASA în Ghencea...

Mircea Lucescu: O să iau cu rezerve aceste afirmaţii pentru că îmi este greu să cred că el a spus asta.

Bineînţeles că în mod efectiv nu am făcut eu transferul, dar el nu are de unde să ştie discuţiile de la acea vreme, inclusiv cu Valentin.

Dar cred că îşi aminteşte că l-am îndrumat să plece de la ASA la o echipă mare.

Înainte să ajungă la Steaua v-a cerut sfatul?

Nu numai că mi-a cerut sfatul, dar m-a rugat să vin cu el la stadion, la negocieri.

El intenţiona să ceară un ARO conducerii Stelei şi ar fi vrut să îl sprijin la discuţii.

Am mers cu el până la stadion, dar am rămas afară şi l-am aştepat.

De ce l-aţi recomandat Stelei?

Fusese refuzat de Craiova, de Dinamo. Atunci, Steaua era o echipă de vitezişti, el era mai lent, dar foarte inteligent tactic.

Transferul său era criticat. Şi atunci am intervenit şi am spus chiar în Revista Steaua cât de mult poate ajuta Bölöni echipa.

Era şi interesul meu ca jucătorii de la naţională să evolueze la o echipă învingătoare.

Ca antrenor al naţionalei, l-aţi reconvocat după o pauză de doi ani. Multă lume v-a criticat pentru acea decizie.

Da, mi-am luat multe înjurături atunci. Vadim Tudor şi Eugen Barbu mă făceau praf în Săptămâna. Dar am dovedit că nu am greşit nici cu el, nici cu Balaci, pe care toată lumea îl abandonase, nici cu Cămătaru.

Înaintea meciului cu Turcia mi s-a spus să nu-l mai folosesc, a fost suspendat o perioadă pentru acea cerere de a se muta în Ungaria.

După care am început să merg la toţi miniştrii ca să i se ridice această suspendare. Pentru mine era un pion extraordinar în jocul echipei şi aveam nevoie de el.

La fel de adevărat e că el a venit la un meci cu URSS în '86 atunci când steliştii nu veneau la naţională pentru că erau angrenaţi în Cupa Campionilor.

Mai spune Bölöni că mereu vă victimizaţi şi vă plângeţi de arbitri...

Mă victimizez, nu mă victimizez, am făcut performanţă. Diferenţa dintre noi e că eu am antrenat echipe din Est, tot timpul formaţia care e considerată a doua sau a treia forţă.

În România, în Turcia, în Ucraina, la fel Şi e normal să fie influenţe mari ca echipa numărul 1 să câştige... El a antrenat în Occident şi nu s-a lovit de lucruri din astea.

Declaraţiile lui au plecat de la o afirmaţie a dvs., aceea că Steaua v-a furat patru titluri...

Păi aşa şi e. În primul rând, trei titluri au fost luate când Steaua a folosit un jucător pe fals, pe Hagi. În al doilea rând, au fost nişte meciuri directe şi ei ştiu foarte bine ce s-a întâmplat.

Cu Steaua aveam probleme mari de arbitraj. N-am absolut nimic cu jucătorii Stelei, nici un moment n-am contestat valoarea lor, ci numai conducerea echipei şi modul în care ei au înţeles să se comporte.

Să-şi aducă aminte când au schimbat conducerea federaţiei sau de ambiţia lor de a nu pierde 100 de meciuri cu consecinţele de rigoare, cum a fost accidentul cerebral al lui Mateianu.

După ce Bölöni a început activitatea de antrenor v-a mai cerut sfatul?

Nu numai sfatul. Atunci când era la Sporting mă ruga insistent să i-l cedez pe Jardel, jucător care i-a dat peste 40 de goluri şi cu care a luat titlul.

Iar când s-a apucat de antrenorat, lucrarea de licenţă şi-a făcut-o la Brescia.

În fine, Bölöni spune că începeţi multe fraze cu „eu" şi aveţi o atitudine egocentrică. Vă aşteptaţi la aşa ceva?

Nu, el era ultimul la care mă aşteptam să spună aşa ceva. Eu am o părere foarte bună despre el şi mereu am vorbit foarte bine despre toţi.

Fiecare se comportă după caracterul lui. Cred că atunci când un om construieşte un jucător ca el, poate să plece de la „eu"...

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net