Mircea Lucescu, locul 5 în lume

Ultima actualizare:

La jucători stăm destul de rău, dar măcar avem antrenori de care nu ne e ruşine. Mircea Lucescu, tehnicianul ucrainenilor de la Şahtior Doneţk, a fost nominalizat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului drept unul dintre cei mai buni antrenori din lume în 2009.

Conform topului realizat de aceasta, „Il Luce" ocupă poziţia a cincea şi se află în compania selectă a unor tehncieni ca Alex Ferguson, Jose Mourinho, Guus Hiddink şi „sextuplul" campion, Josep Guardiola.

Dacă cele şase trofee câştigate de spaniol în 2009 cu Barcelona au cântărit decisiv în economia primei poziţii ocupate de acesta, Cupa UEFA, adjudecată de Şahtior cu Mircea Lucescu pe bancă, a avut fără dubiu şi ea un rol important la nominalizarea românului.

Podiumul este completat de „diavolul roşu" Sir Alex Ferguson şi de antrenorul lui Chivu şi Alibec de la Inter Milano, portughezul Jose Mourinho.

Top 10 cei mai buni antrenori din 2009

1. Josep Guardiola (Barcelona)- 300 p2. Sir Alex Ferguson (Manchester United)- 137 p3. Jose Mourinho (Inter)- 66 p4. Alejandro Javier Sabella (Estudiantes La Plata)- 54 p5. MIRCEA LUCESCU (Şahtior Doneţk)- 50 p6. Arsene Wenger (Arsenal)- 44 p7. Guus Hiddink (Rusia, Chelsea)- 38 p8. Laurent Blanc (Bordeaux )- 34 p9. Jorge Daniel Fossatti (LDU Quito)- 16 p10. Felix Magath (Wolfsburg/Schalke 04)- 15 p

Citeşte şiRevelion marca Lucescu: bătrânii - la dans, tinerii - la culcareLucescu: "Raţ merită titlul de cel mai bun jucător român"Lucescu: "Fata lui Copos e mai pricepută decât George să conducă Rapidul"Mircea Lucescu şi Ladislau Bölöni se înţeapă reciproc prin declaraţii

E primul antrenor român în topul IFFHSCupa UEFA şi locul doi în Ucraina nu i-au adus românului de 64 de ani doar locul cinci în ierarhia mondială a tehnicienilor în 2009, ci şi o evaluare istorică.

Mircea Lucescu a devenit astfel primul antrenor român nominalizat în topul IFFHS de la înfiinţarea federaţiei în 1996 şi a fost nominalizat şi de UEFA pentru antrenorul anului 2009.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net