Mirabela Dauer: «Am crezut că o să-mi plesnească inima»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ruşine şi revoltă. Acestea sunt sentimentele care îi încearcă în aceste momente pe artiştii noştri ieşiţi la pensie.

Sunt celebri, îi ştie şi îi iubeşte o ţară întreagă, dar lor abia le mai rămâne un ban să-şi cumpere o cămaşă. Iar viitorul se anunţă şi mai sumbru, de când guvernanţii au decis reducerea pensiilor cu 15%.

Disperaţi, actorii, compozitorii şi muzicienii de renume încearcă acum să îşi facă un calcul. La ce ar renunţa, ce ar mai putea tăia de pe lista cheltuielilor zilnice?! Grea decizie. Răspunsul: nimic.

Astfel, în loc să-şi trăiască liniştiţi bătrâneţile, artiştii noştri sunt nevoiţi în continuare să alerge prin turnee, să cânte şi să distreze publicul, pentru a-şi suplimenta pensia ruşinos de mică.

Mirabela Dauer, de exemplu, are o pensie de 700 de lei şi acum îi pare sincer rău că a votat.

"Mi-e frică să nu-mi plesnească inima în mine de revoltă. Am văzut la televizor bătrâni ieşiţi în stradă, să protesteze, cum erau împinşi de jandarmi. Mi-a venit să plâng, nu se poate aşa ceva, sunt părinţii nostri".

Întrebată la ce ar renunţa, în cazul în care venitul i se va micşora, Mirabela a răspuns, revoltată, că doar la a trăi i-a mai rămas să renunţe.

"Am o casă de 80 mp, cu tot cu curte. La această casă, gazele şi apa costă milioane. Nu mănânc nici icre negre, nu trăiesc în lux, nu fac nici un exces. Duc o viaţă cât se poate de simplă. La ce aş putea să mai renunţ", se întreabă, cu stupoare.

Şi totuşi, nu la ea s-a gândit în primul rând, ci la milioanele de pensionari ale căror pensii sunt şi mai mici.

"Eu, de bine de rău, mai merg să cânt, pe la cine mă mai cheamă, dar cei care nu au nici o altă şansă, ce vor face?! La vârsta mea, alerg în continuare dintr-un oraş în altul. Nu am altă soluţie pentru supravieţuire".

Citeşte şi:

Băsescu: «Dorim să menţinem reducerea pensiilor cu 15% până la sfârşitul anului»

«Sper să mor, că nu mai am cu ce trăi»

Guvernul impozitează tichetele de masă! Vezi lista măsurilor de austeritate!

Ministrul Muncii nu ştia de reducerea pensiilor!

Salariile bugetarilor se reduc cu 25%. Pensiile şi ajutorul de şomaj, cu 15%. Cum comentezi?

Stela Popescu: «Va fi cumplit»

Îngrijorare şi teamă, acestea sunt sentimentele care caracterizează acum starea celebrei actriţe Stela Popescu.

simeon stalpnicul png

"Guvernanţii vor acum să scoată cărbunii din foc cu mâinile noastre. Va fi înspăimântător de greu, nici nu vreau să mă gândesc. La ce aş putea să renunţ eu, după ce mi se va reduce pensia? E greu să aleg. Ştiu doar că la telefon, la televizor şi la taxi nu pot renunţa. Tot sper ca, până la urmă, să nu se aplice această lege".

Horia Moculescu pierde 2 milioane

"Azi mi-am luat medicamentele pentru luna aceasta. Am plătit 120 de lei. Pensia mea ar scădea cu 200 de lei, dacă se aplică legea. Ce să spun, viitorul se anunţă «roz». Le urez guvernanţilor să trăiască şi ei, la bătrâneţe, cu ce trăiesc eu", ne-a spus Horia Moculescu.

Mihai Constantinescu: «Rămân cu 5 milioane»

"Am impresia că e o glumă proastă. Aş mai rămâne cu o pensie de 500 de lei, după reducerea de 15%. Mi se pare ruşinos, nu se poate trăi cu aşa ceva, nu există nici un calcul care să ne arate la ce am putea renunţa. Ar trebui doar la viaţă să renunţăm. Dar de ce să renunţăm noi, să renunţe ei, politicienii".

Lui Benone Sinulescu i-a pierit râsul

"Ban la ban şi păduche la păduche", au fost primele cuvinte pe care le-a rostit simpaticul Benone Sinulescu, atunci când i-am adus în discuţie situaţia financiară a ţării.

Dacă vor scădea pensiile, venitul lui şi al soţiei s-ar reduce, în total, cu 600 de lei.

"Nu-ţi vine deloc a râde. Nici în visele mele cele mai negre nu mă gândeam că ni se poate întâmpla asta. Până acum, am fost obişnuit ca, după ce lansam un album, ieşeam la un restaurant. Se pare că la acest obicei voi renunţa", spune nea Beni, acum serios.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net