Ministrul de externe german s-a "căsătorit" cu iubitul său

Ultima actualizare:

Un purtător de cuvânt al formaţiunii conduse de Westerwelle, aflată in coaliţia de guvernare a Angelei Merkel, a confirmat anunţul, însă nu a făcut alte comentarii, adăugând că cei doi doresc să-şi păstreze legătura departe de ochii publicului.

În vârstă de 48 de ani, Guido Westerwelle este, din 2003, împreună cu organizatorul de evenimente sportive Michael Mronz, 43 de ani. Un an mai târziu, Westerwelle şi-a făcut publică orientarea sa sexuală. Cu ocazia unei cine organizate în 2004 de ziua de naştere a Angelei Merkel, Guido Westerwelle l-a prezentat invitaţilor pe partenerul său de viaţă.

După căsătoria celor doi, oficată de primarul general al Bonn-ului, Jürgen Nimptsch, cancelarul Angela Merkel a felicitat proaspăta pereche şi le-a urat "noroc din inimă şi toate cele bune".

Westerwelle este din 2009 ministru de externe în guvernul de coaliţie condus de Angela Merkel. El îndeplineşte funcţia de vicecancelar şi este şef al partidului liberalilor din Germania (FDP).

Germania nu recunoaşte căsătoria între homosexuali, însă în baza actului pentru Parteneriatul de Viaţă, din 2001, statul oferă "parteneriate înregistrate", astfel că perechile alcătuite din persoane de acelaşi sex beneficiază de o parte dintre drepturile căsătoriei.

Alte personalităţi ale vieţii politice din Germania care au anunţat public faptul că sunt homosexuali sunt primarul Berlinului, Klaus Wowereit, şi fostul primar al Hamburgului, Ole von Beust.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net