Miliardara din colibă

Ultima actualizare:

Cu câteva zile înainte să-şi găsească sfârşitul la groapa de gunoi de lângă Turda, Ibolya Varga (20 de ani) semnase o asigurare de viaţă în valoare de 1 miliard de lei. Parcă a avut o presimţire! Nu a vrut să-şi lase fetiţa pe drumuri.

A trecut un an de atunci, dar micuţa Maria, acum de trei anişori, nu duce o viaţă mai bună. Deşi banii au intrat încă de la sfârşitul anului trecut, în contul Anei Varga (50 de ani), bunica şi tutorele Mariei, nici măcar un leu n-a fost cheltuit.

Bunica nu poate cheltui banii fără acordul Direcţiei de Protecţie a Copilului Cluj. Şi aşa a început cearta. Reprezentanţii statului vor cumpărarea unui apartament cu două camere în oraş, în timp ce bunica vrea o casă în cartierul Poiana din oraşul clujean Turda, unde locuieşte acum, alături de comunitatea de rromi.

„Un apartament ar fi fost mai bine pentru fetiţă", consideră Nicoleta Molnar, directoarea DGASPC. Pe de altă parte, bunica fetiţei s-a opus acestei variante.

„Noi vrem să fim împreună cu rudele. În oraş, fetiţa nu ar fi cunoscut pe nimeni. Dacă mi se întâmplă ceva, în Poiana am pe cine să chem în ajutor", justifică bunica.

Au găsit în cartier o casă accesibilă, care este mai mare. Nu este nouă, dar are două camere, antreu pe post de bucătarie, baie mică şi o camără. Casa costă 400 de milioane de lei vechi.

„Ne-ar rămâne pentru mobilă şi pentru cheltuielile de întreţinere", mai spune bunica. În varianta agreată de Direcţie, aproape toată asigurarea ar fi mers pe achiziţia imobilului.

image

Până la luarea unei decizii, fetiţa de trei ani stă într-o cocioabă din cartierul Poiana, alături de bunica, străbunicul, o mătuşă şi trei copii ai acesteia. Este vorba despre o cocioabă, din cartierul de rromi Poiana, cu o cameră şi un antreu mic, pe post de bucătărie.

Aici a murit mama Mariei

Ibolya Varga, mama fetiţei, a decedat anul trecut, în urma unui accident la groapa de gunoi a oraşului, unde scormonea după fier. A fost surprinsă de un val de zgură.

image

În urma decesului, fetiţa Maria, care avea atunci numai doi ani, a rămas doar cu bunica Ana şi cu străbunicul de 90 de ani. Şi acum bunica Ana merge la groapa de gunoi pentru a strânge fier vechi, fiind singura sursă de venit. De fiecare dată îşi plânge fata moartă la doar 20 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net