«Mihai va merge!»

Citeste tot despre: 

Vă amintiţi de Mihai Popescu, elevul din clasa a III-a care merge la şcoală într-un scaun cu rotile? V-am spus povestea lui în Click!, atunci când i-am găsit un scaun cu rotile performant, făcut pe comandă. 

Mihăiţă s-a născut cu o boală teribilă - tetrapareză spastică hipotom - şi nu a putut niciodată merge singur.

La sfârşitul săptămânii trecute, în salonul de ortopedie pediatrică, de la etajul 2 al Spitalului „Marie Curie", a început lungul drum spre realizarea visului copilului de a merge.

„Îmi este frică, mami", repeta Mihăiţă într-una, iar mama încerca să-l calmeze: „O să fie bine, Mihai! Dumnezeu te va ajuta!".

La ora 10, băiatul a intrat în operaţie şi a ieşit după trei ore. „Copilul are o afecţiune gravă şi a fost dificil, fiindcă nu s-a intervenit până acum.A fost nevoie ca în cadrul unei singure operaţii să realizăm şase intervenţii: trei la şold şi trei la glezna piciorului. Prin această operaţie am reuşit să dăm o configuraţie normală membrului pelvin şi am prevenit o luxaţie de natură spastică.Acum, piciorul va avea o poziţie normală, recuperararea va fi mult mai uşoară şi va putea să meargă. În cel mult un an trebuie intervenit şi la piciorul drept şi sperăm ca micuţul să devină independent", ne-a spus prof. dr. Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie".

Operaţia a fost un succes. Curaj, Mihai! Primul pas spre o copilărie adevărată a fost făcut!

Mama l-a încurajat înainte de operaţie


„Unica şansă a copilului meu de a merge, de a fi cât de cât independent, stă în mâinile minunate ale domnului profesor", ne-a spus Constanţa, mama copilului atunci când ne-a cerut ajutorul.

Fundatia Adevarul are urmatoarele conturi la BCR Sucursala Pipera:

Cont lei: RO09RNCB0286001133100003

Cont euro: RO36RNCB0286001133100002

Cod swift - RNCB ROBU (pentru cei care fac depuneri din străinătate, in euro)
CUI RO15162540

Sunaţi pentru donaţii!

0900.900.942- pentru 2 euro

0900.900.940-pentru 5 euro

Numerele sunt accesibile numai în reţeaua Romtelecom.

Banii vor ajuta la rezolvarea cazurilor grave.Loading...