Mielul de Paşte, între 18 şi 28 lei/kg - FOTO

Ultima actualizare:
miel
miel

A început goana după carnea de miel. Ca în fiecare an bucureştenii au la îndemână două soluţii pentru a face rost de carnea specifică Sărbătorilor Pascale: pieţele sau turmele care „staţionează” strategic la marginea oraşului. Preţurile variază între 18 şi 22 de lei/kg.

Agitaţie mare, ieri, în Piaţa Apărătorii Patriei din sectorul 4. Sute de bucureşteni au luat cu asalt, imediat după deschidere, singurul târg acceptat oficial pentru comercializarea mieilor vii.

Este spaţiul în care locuitorii Capitalei pot alege animalul care le place, iar ciobanii-măcelari îl tranşează pe loc. „Cetăţenii pot achiziţiona, la preţ de producător, carnea de miel. Preţurile au fost impuse la nivelul maxim de 22 de lei kilogramul", a declarat primarul Cristian Popescu-Piedone.

Cea mai mare înghesuială este la ţarcul cu miei al lui nea Popescu. Vine tocmai de la Bechet, din judeţul Dolj. „Am zeci de miei, clienţii au din ce alege. Deocamdată vânzarea merge bine, dar este abia prima zi", povesteşte ciobanul.

Vezi foto în Media Center!

Bucureştenii aleg mielul din cele  35 de ţarcuri special amenajate  în piaţa Apărătorii Patriei
Bucureştenii aleg mielul din cele 35 de ţarcuri special amenajate în piaţa Apărătorii Patriei

Maria Stănescu a venit tocmai din Drumul Taberei să cumpere nişte carne de miel. Este însoţită de tot neamul şi se plimbă agitată printre ţarcurile cu animale. Din când în când se opreşte, se sfătuieşte, pleacă, se întoarce. La standul olteanului ocheşte un miel.

Bate palma cu ai lu' Popescu după ce se tocmeşte preţ de vreun sfert de ceas. „Am dat 20 de lei pe kilogram. Mielul are 12 kg, aşa că o să scot din buzunar 240 de lei", calculează femeia. După 10 minute, un cioban se întoarce cu animalul gata tranşat.

Tanti Maria pasează mielul făcut bucăţi celor care o însoţesc, după care, ţanţoşă, o ia târâş-grăpiş spre casă. În urma ei, cei şase oameni ai lu' Popescu şterg cuţitele de sânge şi le înfig în cizme. Se amuză: "Suntem criminali în serie", după care se aşază în jurul mieilor din ţarc şi îi mângâie pe cap.

Bucureştenii aleg mielul din cele 35 de ţarcuri special amenajate în piaţa Apărătorii Patriei

După sacrificare, animalul  tranşat este ambalat în saci  speciali şi cântărit
După sacrificare, animalul tranşat este ambalat în saci speciali şi cântărit

După sacrificare, animalul tranşat este ambalat în saci speciali şi cântărit

Ciobanii vând mieii la preţ  mai mic, direct în câmp, la  marginea Capitalei
Ciobanii vând mieii la preţ mai mic, direct în câmp, la marginea Capitalei

Pe Centură, mielul ajunge la 200 de lei

Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, iată vin în cale, se cobor la vale, sute de mioare. Şi nu oriunde, ci exact pe Centura Capitalei, care de câteva zile s-a transformat într-un adevărat staul.

Reporterii Click! au găsit în zona Berceni o turmă cu 270 de oi. Baciul Sică are grijă de ele. Ştie că, cu cât le „corcoleşte" mai mult, cu atât ele cresc mai grase şi mai frumoase, iar cumpărătorii vor da buzna să le ia acasă.

„Până acum am reuşit să vând vreo zece miei. Sper ca zilele astea să scap de toţi", spune ciobanul, în vârstă de 36 de ani.

Mai ieftini pe Internet
Mai ieftini pe Internet

Pentru un miel mai răsărit, tariful este fix: 200 de lei. „Ca să înţelegi ceva din el e bine să cumperi unul de 16 kilograme. Clienţii care nu vor să ia acasă mielul viu, îl sacrificăm chiar aici. Dar nu vindem doar jumătate. Cine nu-l vrea întreg, trebuie să mai vină cu cineva ca să-l împartă", ne-a spus baciul.

Iată cât costă în magazine şi pieţe

* Supermarket Cora - 27,90 lei/kg* Supermarket Carrefour - 27,95 lei/kg* Supermarket Auchan - 27,00 lei/kg* Supermarket Real - 27,99 lei/kg* Supermarket Billa - 27,99 lei/kg* Hala de carne Obor - 20,00 lei/kg

Mai ieftini pe Internet

Ciobanii au găsit o modalitate originală pentru a-şi vinde mieii de Paşte. Pentru a atrage şi clienţi din lumea virtuală, ei îşi scot marfa la vânzare pe Internet, prin intermediul anunţurilor de mică publicitate online.


    Mai ieftini pe Internet
Mai ieftini pe Internet

„Vând miei de Paşte, crescuţi ecologic" sau „Vând miei sub preţul pieţei" sunt doar două dintre anunţurile care au împânzit site-urile de mică publicitate. Ginel Jalbă, un crescător de oi din Buzău, vinde mieii cu 11 lei/kg, în viu.

„Am vândut deja 400. Am postat de la bun început şi preţul şi i-am dat foarte repede", spune bărbatul. Dacă vă tentează oferta, trebuie să ţineţi cont de faptul că o să vă coste ceva bani transportul până acolo.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net