Metode trăsnite de a introduce obiecte interzise în puşcării

Ultima actualizare:

"Deţinuţii recurg la tot soiul de şemecherii şi tertipuri. Nici nu-ţi vine să crezi cum le fabrică şi unde le ascund!", ne-a spus Cristian Micu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului Jilava.

Telefoanele ajung în spaţiul de detenţie ascunse-n cărţi ale căror pagini au fost decupate după modelul, forma şi mărimea aparatului.

Cartelele sunt îndesate în câteva crestături făcute cu cuţiul în merele pe care deţinuţii le primeau, într-o vreme, la pachet.

"Încap şi câte 12 cartele într-un măr!", ne-a explicat Cristian Micu. "În urma percheziţiilor, găsim cartele lipite şi în crema şi glazura biscuiţilor sau camuflate între paginile revistelor".

Drogurile sunt şi ele aduse prin metode ingenioase: ascunse şi în pachete de ţigări, pungi de cafea, salam sau cârnaţi, cutii de nes închise etanş, talpa ghetelor, interiorul adidaşilor.

Mai există şi "metoda sărutului".

"Deţinutul este vizitat de o femeie care se recomandă gardienilor ca fiind iubita celui închis. Când cei doi se întâlnesc, se sărută iar în acel moment drogul este pasat subtil din gura femeii în cea a bărbatului. Acesta înghite bila iar, când se întoarce în cameră, o recuperează, regurgitând-o".

Odată demascaţi, posesorii obiectelor interzise sunt pedepsiţi fie doar cu o mustrare, fie cu suspendarea dreptului de a presta muncă, a dreptului de cumpărare a produselor alimentare de la magazinul penitenciarului, a dreptului de a primi pachet, suspendarea dreptului la vizită şi chiar izolarea.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net