A mers 500 de metri cu mâna smulsă de tren, în buzunar

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Marius Vrânceanu (27 de ani) din Bacău, profesor de educaţie fizică la o şcoală din Focşani, a trecut, marţi noapte, prin cumpăna vieţii lui. A fost la un pas să fie spulberat de tren, dar a scăpat ca prin urechile acului. Garnitura i-a tăiat însă o mână pe care medicii nu i-au mai putut-o reface.

Tânărul a încercat să traverseze în fugă calea ferată din partea de sud a oraşului Bacău, ca să scurteze drumul spre casă.

Deşi trenul venea în viteză şi se afla la câţiva metri distanţă, bărbatul s-a încumetat să treacă. A reuşit să ajungă de partea cealaltă a liniei, dar a fost tras înapoi. Locomotiva l-a atins, i-a smuls braţul stâng din apropierea umărului şi l-a aruncat la câţiva metri distanţă.

În ciuda durerilor îngrozitoare, Marius şi-a căutat braţul prin iarbă. După ce l-a găsit, a pornit pe jos pe marginea drumului cu gândul să cheme Ambulanţa.

Medicii au încercat timp de 4 ore să îi refacă braţul  bărbatului

simeon stalpnicul png

A încercat să oprească zeci de maşini, dar toate l-au ocolit. După o cursă de peste 500 de metri, a căzut sleit de puteri în şanţ, din cauza pierderii masive de sânge. Un şofer l-a văzut şi a sunat la 112.

„Mă durea îngrozitor. Nu-mi mai amintesc mare lucru. Atâta ştiu că atunci când am văzut luminile de la tren m-am speriat. Am mers destul de mult pe jos cu mâna ruptă în buzunar", a spus tânărul de pe patul de spital.

Medicii de la Spitalul Judeţean Bacău au hotărât să-l trimită la Iaşi, de unde, la patru ore după accident, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Bucureşti, la Spitalul Floreasca. Ieri dimineaţă bărbatul a intrat în sala de operaţie. Intervenţia chirurgicală a durat aproape patru ore.

„Braţul lui Marius n-a putut fi pus la loc. I-au reconstruit doar umărul, iar medicii mi-au spus că viaţa lui nu este pusă în pericol", a spus Alexandra Vrânceanu, soţia lui Marius.

«A ajuns prea târziu la noi»

Prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, din cadrul Spitalului Floreasca, ne-a declarat că bărbatul a ajuns prea târziu la Bucureşti pentru a-i mai putea salva braţul.

„Din păcate, a ajuns la noi după nouă ore de la accident, adică mult prea târziu pentru a-i replanta mâna. În astfel de cazuri operaţia trebuie făcută în maximum şase ore", ne-a explicat specialistul. Dar, chiar dacă ar fi ajuns la timp, pacientul nu avea indicaţie pentru replantare. „Ţesuturile braţului erau complet distruse şi nu se putea face nimic", a completat medicul.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net