Mercedesul lui Ceauşescu, la castel în Franţa

Citeste tot despre: 

S-au fabricat zece astfel de maşini în anul 1968, iar una a fost pentru Nicolae Ceauşescu, chiar prima dintre ele. Limuzina Mercedes 600 Pullman Landaulet, care a aparţinut fostului dictator român stă acum într-un muzeu plin de maşini care au aparţinut unor faimoşi preşedinţi.

Francezul Olivier Delafon şi-a transformat grajdul castelului său, Montjalin, din Franţa într-un mini muzeu în care are peste 30 de maşini cu care s-au plimbat şefi de state.

Printre ele se află şi una dintre faimoasele limuzine ale lui Nicolae Ceauşescu, un Mercedes decapotabil. Geamuri blindate, minibar, televizor, dar şi seif.

2010 - Franţa- Maşina este dotată cu geamuri blindate, minibar, televizor şi seif


Cu asta era dotată maşina care i-a aparţinut dictatorului român. De-a lungul anilor, astfel de maşini au mai avut Coco Chanel, Hugh Hefner, Fidel Castro, Kim Jong-Il, dar şi artişti precum Elvis Presley, Elizabeth Taylor sau John Lennon.

Limuzina are un motor pe benzină de 6.300 cmc, care dezvoltă peste 250 de cai putere. Astfel, poate ajunge la o viteză maximă de 200 km/h cu toate că are aproape trei tone. Când a fost fabricată, maşina costa peste 100.000 de mărci germane.

Francezul şi-a făcut expoziţie de maşini în grajdul castelului

În 2006, francezul Olivier Delafon a plătit peste 350.000 de dolari pentru maşină, la o licitaţie din Statele Unite. Printre celelalte maşini se mai află cele ale generalului francez Charles de Gaulle, foştilor preşedinţi americani J.F. Kennedy şi Eisenhower sau ale foştilor preşendinţi sovietici Hruşciov şi Brejnev.Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1