Medicii francezi au chemat-o urgent pe Amelia la Paris

Ultima actualizare:

    Amelia
Amelia

În ziarul de luni v-am prezentat cazul şocant al Ameliei, fetiţa de un  an şi jumătate dintr-un sat din Bihor, căreia medicii români i-au descoperit cu greu un cancer rar şi agresiv, localizat la uter şi vagin.

În aceeaşi zi, am aflat că Amelia şi mămica ei vor pleca de urgenţă la Paris, la una din cele mai renumite clinici pentru tratarea cancerelor abdominale şi renale la copii.

Lavinia Popa, mama fetiţei şi învăţătoare în satul Gepiu, a făcut ieri toate demersurile pentru a pleca astăzi după-amiaza spre Franţa. Vestea cea mare a venit de la clinica „Gustave Roussy", care o chema cu fetiţa pentru investigatii ce vor dura o săptămână.

După ce au studiat actele medicale ale Ameliei, trimise prin mail din România, medicii francezi au decis să facă propriile lor investigaţii şi, în funcţie de diagnosticul stabilit, să decidă la ce tratament o vor supune pe micuţă. Amelia are deja la activ trei cure de citostatice.

„Miercuri dimineaţă, Amelia va fi văzută de medicul oncolog francez. Apoi, în această săptămână, vom avea întâlniri cu medicii ginecolog, anestezist, oncolog şi pediatru. Lunea viitoare, pe 12 martie, Amelia este deja programată pentru RMN, iar în urma acestuia, când vor avea rezultatul, se va lua o decizie", ne-a spus mama fetiţei.

Femeia e îngrijorată doar că nu va face faţă costurilor cu spitalizarea şi de faptul că statul român nu o va ajuta cu bani pentru a-şi salva fetiţa.

Dacă vreţi să o sprijiniţi pe Amelia, donaţi pe numele ei în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR, sucursala Tunari: RO09RNCB 0286001133100003 - în lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net