Maşina zburătoare

Citeste tot despre: 

Maşina poate prinde până la 55 de km/h. Motorul este alimentat cu ajutorul panourilor solare. Motorul elaborat de Tyco Electronics inversează polaritatea magneţilor poziţionaţi sub vehicul. Astfel acesta stă în aer la 3 centimetri deasupra unei şine magnetice. Sistemul de propulsare este tot magnetic.

Oraşul viitorului, cu maşini plutitoare şi autostrăzi invizibile este mai aproape ca niciodată de realitate.

Asta după ce specialiştii japonezi de la Tyco Electronics au realizat un prototip de maşină care rulează fără să atingă pământul. Conceptul este prevăzut cu magneţi pe partea inferioră care îi asigură o distanţare de sol de circa 3 centimetri.

Principiul de funcţionare este extrem de simplu, maşina fiind dotată cu un mecanism electric, alimentat cu energie solară care menţine inversă polaritatea magneţilor autovehiculului în raport cu şina pe care se deplasează.

"Am vrut să demonstrăm că se poate", a declarat purtătorul de cuvânt ale celor de la Tyco Electronics. De altfel firma nu vrea să lanseze prototipul în producţia de serie, cu atât mai mult cu cât nu există o infrastructură pentru ca acesta să poată rula.

„Am vrut să arătăm că în viitorul apropiat oraşele pot fi traversate cu maşini zburătoare", a declarat Makuhari Messe.

Testul la care a fost supusă maşina a fost un succes. În ciuda acestui fapt, Tyco Electronics nu va mai crea un alt automobil.

Motivul: infrastructura pentru astfel de mijloace de transport costå mult prea mult, deşi avantajele sunt pe măsură, pentru că astfel nu vom mai avea accidenteLoading...