Maşina care consumă doar 0,5 l/100 km

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La peste 70 de ani, inginerul de aviaţie Justin Capră oferă soluţii viabile pentru cei care s-au săturat de scumpirea benzinei şi a motorinei şi caută autovehicule care să consume cât mai puţin.

Faimosul inventator român a meşterit în atelierul său din localitatea prahoveană Filipeştii de Pădure un prototip de maşină, care are un consum mediu de numai 0,5 litri la suta de kilometri şi care poate atinge viteza de 90 de kilometri pe oră.

Citeşte şi:

Uite ce fac drumarii când îi încurcă o maşină!

Hrebe, vinde-ţi mașina asta care atrage hoţii!

Şi-a luat maşină ca a lui Mr. Bean

Maşinuţa minune are greutatea de 150 de kilograme şi costă 8.000 de lei. „Nu e o invenţie de ieri, de azi, e realizată cu peste trei ani în urmă în atelier, dar de la an la an am îmbunătăţit-o. Este un fel de scuter electric. Un astfel de automobil a parcurs distanţa Bucureşti-Iaşi, adică peste 400 de kilometri, cu numai doi litri de benzină", spune Justin Capră.

„J 400D", maşinuţa -vedetă din atelierul lui Justin Capră, poate circula cu orice fel de combustibil.

Motocicleta Oblio cu trei roţi şi maşinuţa electrică au fost vedete la saloanele Inventica

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„Merge cu de toate. Îi putem pune benzină, motorină, chiar şi ulei de prăjit cartofi. Consumul este minim, nu cred că există ceva care să consume mai puţin. Eu nu am avut niciodată simţul proprietăţii, de aceea nu sunt interesat de bani şi nici nu mă interesează dacă cineva îmi copiază ideea", spune prahoveanul.

Singurul inconvenient al maşinuţei-minune „J400D" e faptul că are un singur loc, destinat şoferului şi un portbagaj mic cât un rucsac.

A inventat de la rucsacul zburător până la avionul care decolează pe verticală

Virgilius Justin Capră tocmai a împlinit 78 de ani şi a realizat prima invenţie în 1956. A debutat atunci cu rucsacul zburător, pe care nu l-a brevetat, dar pe care l-au copiat americanii şi cu care i-au echipat pe cosmonauţii trimişi în spaţiu.

Justin Capră a inventat avionul care decolează pe verticală

simeon stalpnicul png

Abia în ultimii ani invenţiile sale au fost apreciate cu diplome şi medalii, dar nici una din maşinile inventate de Capră nu a fost produsă în serie.

Prahoveanul are în palmares multe premii naţionale şi internaţionale, peste 80 de miniturisme (automobile de mici dimensiuni), 30 de motorete cu propulsie neconvenţională şi nu mai puţin de 60 de brevete şi chiar şi un avion care decolează şi aterizează pe verticală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net