«Mascaţii mi-au pus pistolul la cap că îi filmam»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Reporterul Antena 1 la Reşiţa, Mircea Popovici, a trăit ultima zi a lui 2010 la intensitate maximă. A plecat să filmeze chinul şoferilor şi trecătorilor de pe Aleea Tuşnad, care a fost transformată într-un adevărat patinoar din cauza unei conducte sparte, şi a ajuns să fie trântit la pământ, cu pistolul la cap.

Reporterul a surprins, în plină desfăşurare, o descindere a mascaţilor de la Poliţia de Frontieră, mai exact, momentele în care doi tineri erau alergaţi cu pistolul într-o scară de bloc şi călcaţi în picioare de către oamenii legii care îşi ascundeau identitatea sub cagule.

Mascaţii lovesc un tânăr, deşi acesta nu opune rezistenţă

simeon stalpnicul png

Între ei, un civil lovea cu bestialitate în tinerii întinşi pe jos şi care nu aveau nici o legătură cu descinderile lor. "M-a văzut că filmez, mi-a smuls camera şi a început să o distrugă. Apoi, i-a ordonat unui mascat să mă pună jos. M-a trântit la pământ şi m-a ameninţat cu pistolul la cap să nu mă mişc. Am strigat că sunt de la presă şi atunci m-au înjurat", povesteşte clipele de groază Mircea Popovici.

După ceva mai bine de o oră, mascaţii, mai mult de zece la număr, au ieşit din bloc cu o captură „impresionantă": un calculator şi câteva pungi cu proteine şi suplimente nutritive folosite de culturişti. Întrebaţi de ce l-au agresat şi ameninţat pe reporter, mascaţii au negat incidentul.

Unul dintre poliţişti, civil, i-a smuls camera şi microfonul reporterului care filma

simeon stalpnicul png

Aceeaşi atitudine a avut-o şi comisarul Florin Crăciun, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră din Caraş-Severin. "Două persoane au devenit agresive faţă de poliţişti. Am înţeles, din declaraţiilor celor care au luat parte la descinderi, că jurnalistul se afla în preajma celor doi indivizi agresivi şi că filma cu o cameră, fără a avea asupra lui vreo legitimaţie de presă. Legitimaţia a adus-o ulterior, de la maşină. Nu a fost agresat şi nu i s-a pus nici un pistol la cap", a precizat Crăciun.

Martorii oculari, dar mai ales imaginile recuperate din camera distrusă, demonstrează însă contrariul. Reporterul a făcut plângere penală împotriva celor care l-au agresat şi i-au distrus aparatura.

Câţiva tineri au fost reţinuţi

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net