Marta riscă să rămână fără lapte parf!

Ultima actualizare:

Povestea Martei Munteanu, micuţa de un an şi 5 luni, diagnosticată de la naştere cu glicogenoză - o boală gravă a ficatului, a impresionat toată ţara. După 10 luni de suferinţă, ea a primit şansa la viaţă.

Tatăl său i-a donat o bucăţică de ficat, iar transplantul care a avut loc în aprilie, la Spitalul Fundeni, a fost un succes. Problemele familiei Munteanu sunt însă departe de a se termina. În prezent, fetiţa abia mai are lapte praf de azi pe mâine.

„Marta nu poate bea orice fel de lapte praf, ci doar Nan fără lactoză. Zece cutii de lapte ne costă 500 de lei. De asemenea, plătim şi medicaţia, care costă încă pe atât", ne-a spus Iuliana, mama micuţei.

Toate necazurile familiei Munteanu au însă o justificare. Primăria din comuna Poduri nu a acordat de mai bine de patru luni ajutorul social, în valoare de 460 de lei pe care Guvernul îl dă familiilor care au în îngrijire persoane cu deficienţe.

Primarul Ioan Dobrovăţ a recunoscut că părinţii Martei nu au primit ajutorul lunar, însă a afirmat că toată vina o poartă Ministerul Finanţelor Publice, care a acordat banii doar pe hârtie.

„Banii s-au eşalonat pe trimestre, însă doar în acte. În realitate sumele vin abia în trimestrele 3 şi 4. Oamenii vor primi luna aceasta şi banii din urmă", a asigurat edilul comunei, zilele trecute.

Nici tatăl Martei nu poate lucra să-şi ajute familia, fiindcă după operaţie nu are voie să facă efort 6 luni. Situaţia financiară a familiei Munteanu este una disperată.

Dacă vreţi să o ajutaţi pe Marta, sunaţi la 021.407.76.80.

Fundatia Adevarul are urmatoarele conturi la BCR Sucursala Pipera:Cont lei: RO09RNCB0286001133100003

Cont euro: RO36RNCB0286001133100002

Cod swift - RNCB ROBU (pentru cei care fac depuneri din străinătate, in euro)CUI RO15162540

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net