Marea Britanie: 20% dintre divorţuri sunt provocate de Facebook

Ultima actualizare:

    Imagine de la sediul Facebook
Imagine de la sediul Facebook

Pentru multe persoane, reţelele de socializare online precum Facebook sunt o modalitate nevinovată de a păstra legătura cu rudele îndepărtate şi prietenii.

Pentru alţii, însă, ele au devenit o experienţă negativă de cuplu, în contextul în care aceste site-uri provoacă un număr tot mai mare de divorţuri.

Potrivit firmelor de avocatură din Marea Britanie, aproximativ unul din cinci dosare de divorţ conţin referiri la Facebook, ca factor ce a determinat această decizie.

'A fost surprinzător să descoperim că 20% dintre cererile de divorţ conţin referinţe la Facebook. Cel mai comun motiv a fost acela că partenerul de viaţă a avut discuţii nepotrivite, cu tentă sexuală, cu persoane străine', a declarat Mark Keenan, director al Divorce-Online, citat de Daily Mail.

Potrivit specialiştilor în domeniu, în ultimii cinci ani numărul divorţurilor provocate de Internet a crescut intens.

'Totul a început cu Friends Reunited, unde oamenii îşi reîntâlneau foştii parteneri din liceu sau facultate, iar apoi aranjau întâlniri. Acum e Facebook, unde oamenii descoperă că partenerii discută cu alte persoane cărora le trimit şi poze. Internetul este un loc periculos şi cel mai nepotrivit pentru infidelitate', a precizat Karen Moores, de la firma Mitchell Solicitors,

În prezent, aproximativ 14 milioane de britanici folosesc în mod obişnuit site-urile de socializare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net