Maramureş: Patru ani de puşcărie pentru agresorul de poliţişti din Borşa

Ultima actualizare:

    Agresorul de poliţişti va sta în puşcărie următorii patru ani.
Agresorul de poliţişti va sta în puşcărie următorii patru ani.

În data de 15 iulie, Daniel Timiş de 37 de ani din Borşa a fost condamnat de Tribunalul Maramureş la patru ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor deosebit de grav şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În noaptea de 3 ianuarie 2007, în jurul orei 1.00, un echipaj mixt format dintr-un agent de circulaţie din cadrul I.P.J. Maramureş, Formaţiunea Politiei Rutiere Borşa şi doi agenţi din cadrul I.J.P.F. Maramureş, sectorul Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus, în timp ce executa serviciul de control al traficului rutier pe DN 18, strada Moldovei din Borşa, a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care circula dinspre centrul oraşului înspre Suceava. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul agentului de circulaţie, s-a trecut la urmărirea acestuia.

După aproximativ 50 de metri, conducătorul autoturismului urmărit a virat la stânga şi a intrat pe strada Birţului. Întrucât poliţiştii cunoşteau că această stradă este înfundată, au lăsat autoturismul pe DN 18, iar agentul de circulaţie, împreună cu un poliţist de frontieră, a continuat pe jos urmărirea. După aproximativ 200 de metri, agenţii de poliţie au observat că maşina urmărită s-a întors şi au efectuat din nou semnalul regulamentar de oprire. Conducătorul auto nu a oprit, din contră, a accelerat. Poliţiştii au evitat să fie loviţi sărind în părţile laterale ale drumului. Conducătorul auto a pierdut controlul volanului şi s-a izbit frontal de o stivă de materiale de construcţii. În timp ce agentul de circulaţie se îndrepta spre maşină, conducătorul acesteia l-a izbit pe poliţist de un zid din beton aflat în spatele său, provocându-i leziuni abdominale şi ale membrelor inferioare. Mai mult, conducătorul s-a dat jos din autoturism şi i-a aplicat agentului de poliţie mai multe lovituri.

Poliţistul de frontieră l-a somat pe conducătorul auto să înceteze acţiunile violente, dar acesta nu s-a supus somaţiei şi, manifestându-se violent, s-a îndreptat către poliţistul de frontieră cu intenţia de a-l agresa. În acest moment, agentul, după executarea somaţiilor legale, a executat un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare şi, întrucât agresorul nu s-a supus nici acestei somaţii, a executat un foc în plan orizontal, în partea de jos a corpului agresorului, rănindu-l în abdomen. Atât agentul de poliţie, cât şi agresorul au fost transportaţi în stare gravă la Spitalul Borşa, unde agresorul a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Întrucât starea de sănătate a poliţistului s-a agravat, el a fost transportat de urgenţă la spitalul din Baia Mare.

Agresorul a fost identificat ca fiind Daniel Timiş, de 37 de ani, din Borşa. El a fost cercetat şi trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor deosebit de grav, ultraj şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, iar acum urmează să-şi petreacă următorii patru ani după gratii, ca urmare a sentinţei emise de către Tribunalul Maramureş săptămâna trecută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net