«Maradona încă nu e antrenor!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Hagi ar fi în stare să vorbească despre fotbal zece zile încontinuu. Când nu trebuie să comenteze declaraţiile lui Gigi Becali sau ale oricărui alt om de fotbal, „Regele" devine un alt om. Aşa cum a fost şi la această discuţie despre Campionatul Mondial din Africa de Sud.

Click: Care este echipa ta preferată la acest turneu final?

Gică Hagi: Spania. Este echipa naţională care a practicat cel mai frumos fotbal din ultimii ani. Să vedem în ce condiţii se va prezenta la Mondial, dar ibericii au un grup omogen, cu un control al jocului şi cu o posesie foarte bune, practic, este cea mai bună formaţie a momentului.

Cine crezi că va câştiga Mondialul?

Există întotdeauna un grup format din şapte-opt naţionale care au mereu drept obiectiv Cupa Mondială. Dar cred că Spania va câştiga anul acesta titlul suprem. De ce? Pentru că este echipa cea mai bună, dar şi pentru că n-a câştigat niciodată vreun Mondial şi are ambiţia asta.

Alte candidate?

Nu trebuie neglijate nici Brazilia sau Argentina. Ultima are nişte fotbalişti foarte buni şi tineri. Cu siguranţă, dacă acum nu va câştiga, peste patru ani sigur va fi principala candidată la titlu. Nu trebuie neglijată nici Anglia. Fabio Capello este un antrenor care ştie să câştige şi care reuşeşte să-şi motiveze extraordinar elevii.

Cine poate fi jucătorul turneului?

Dacă Argentina îl va ajuta, atunci poate fi turneul lui Messi. A demonstrat la Barcelona că este un jucător de mare clasă. Sunt curios să văd Portugalia lui Queiroz şi a lui Cristiano Ronaldo.

Dintre antrenorii prezenţi la World Cup 2010 ai vreunul preferat?

Del Bosque. L-am cunoscut de la Real Madrid, l-am bătut când era la Beşiktaş. Este un antrenor inteligent, care ştie să-şi facă echipele să practice un fotbal de calitate.

Dar despre Maradona ce părere ai?

Maradona încă nu a demonstrat că e antrenor. Este încă în faza experienţelor. Are însă potenţial, nu duce lipsă de nimic. Are personalitate, ştie cum să-şi mobilizeze jucătorii, cum să-i facă să câştige şi, foarte important, dispune de consilieri foarte buni.

Am văzut ideea lui de a juca cu patru fundaşi. Argentina a fost foarte periculoasă mereu când a avut apărare beton şi atac în viteză. Dacă va avea un start reuşit, atunci pot ajunge măcar în semifinale.

Hagi şi Maradona au fost adversari o singură dată, la Campionatul Mondial din 1990, găzduit de Italia. Atunci, Argentina şi România au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul de la Napoli

simeon stalpnicul png

Italia îşi poate păstra titlul cucerit acum patru ani în Germania?

Prin antrenorul pe care-l are, Marcelo Lippi, cu siguranţă.

Portarii au început să aibă coşmaruri cu această nouă minge, Jabulani. Unii chiar o critică...

Portarii mereu au coşmaruri când adversarul loveşte bine mingea. Important este să nu laşi vârful să tragă la poartă. Ce-i drept, această minge este mai elastică, dar asta se vrea acum, un fotbal cât mai spectaculos.

Ce atuuri trebuie să aibă o echipă pentru a câştiga un titlu mondial?

Sunt două condiţii supreme: valoarea individuală a jucătorului şi viteza de gândire în teren. Fotbalul de azi e mult mai rapid, iar spaţiile de manevră foarte mici. Eu zic aşa. Va câştiga titlul mondial naţionala care va avea cel puţin doi decari în componenţă.

Cum se pregăteşte din punct de vedere psihic o astfel de competiţie?

Vorbesc din ce am trăit eu. Cu şase luni înainte deja începeam să mă gândesc la meciuri. Ai în cap să te pregăteşti cât mai bine şi să atingi acolo vârful de formă. Te duci cu gândul că eşti cel mai bun şi că este şansa ta.

Naţionala este scena cea mai înaltă pentru un jucător. Rămâi cu un gust amar la final de carieră dacă nu bifezi un Mondial. La acest aspect trebuie să apeleze fiecare antrenor, dar şi jucătorii în parte.

Tu cu cine ţineai în copilărie?

M-am născut cu echipa Olandei din 1974, când au pierdut finala în faţa celor de la RFG (1-2). Marea echipă a lui Ajax din acei ani nu am văzut-o pentru că nu aveam televizor, dar când am venit la oraş, am început să mă uit. Atunci m-a marcat stilul lui Johan Cruijff.

«Viitorul» lui Gică sună bine

Echipa patronată de Gheorghe Hagi a reuşit promovarea în Liga a doua. Chiar dacă s-au impus, sâmbătă, cu scorul de 1-0 în faţa celor de la CS Tunari, "Viitorul Constanţa" obţinuse promovarea cu o zi înainte.

ACS Berceni, echipa contracandidată pentru un loc în Liga a doua, încheiase la egalitate (1-1) meciul cu CSM Medgidia. Astfel că, golul lui Banoti (minutul 77) din penalty-ul contestat minute în şir de jucătorii din Tunari, nu a contat decât pentru impresie. Gică Hagi şi prietenul său bun, Gică Popescu, i-au susţinut din tribună pe constănţeni.

Citeşte şi:

Echipa lui Hagi, Viitorul Constanţa, a promovat în Liga a II-a

Hagi investeşte în naţionala anului 2020

Hagi l-a criticat pe Răzvan Lucescu

Hagi: "Performanţă am făcut pe teren, la şcoală misiunea mea a fost să trec clasa"

Hagi: "Spania e favorită la câştigarea Campionatului Mondial de fotbal"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net