Mâncarea de şobolan, delicatesă chinezească

Ultima actualizare:
Şobolan la grătar, în Cambodgia
Şobolan la grătar, în Cambodgia

Un restaurant din oraşul Guangzhou are în meniu un sortiment culinar considerat delicatesă de chinezilor, dar de neconeput ca aliment de către occidentali: şobolan preparat în mai multe moduri.

Cu sos de soia, în supă, la grătar sau chiar prăjită în tigaie carnea de şobolan este unul dintre cele mai cerute menuri ale unui restaurant din centrul oraşului Guangzhou.

Iar vestea a mers atât de departe, iar numărul de clienţia ajuns atât de mare încât accesul în local se face numai pe baza unei rezervări prealabile (se consumă aproape 50 de kilograme de carne de rozătoare pe zi).

"Vin clienţi de pe tot cuprinsul Chinei pentru a savura delicatesele preparate din şobolani. La noi în zonă se spune că un şobolan echivalează cu trei pui, ca valoare nutritivă", explică un angajat al restaurantului al cărui nume  nu a fost publicat.

Deşi autorităţile chineze au emis tot felul de avertismente privind pericolul la care se expun mâncătorii de şobolani, oficialii restaurantului din Guangzhou argumentează că sursa lor de şobolani sunt ogoarele de culturi din vecinătate şi nu canalizarile sau gropile de gunoi din suburbiile oraşului. Mai mult, în timpul preparării dispar toate bacteriile şi paraziţii ce ar putea afecta organismul uman.

În alt stat asiatic, Cambodgia şobolanii sunt serviţi cu regularitate, fiind una dintre puţinele surse de carne


    Şobolan la grătar, în Cambodgia
Şobolan la grătar, în Cambodgia
image
image
image
image
image
image
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net